Objavljeno: 09/07/2019

Grad Grubišno Polje dobio čistu peticu za transparentnost proračuna !

Nalaz je to Instituta za javne financije koji je Grubišno Polje ocijenilo najvišim ocjenama

/slika/vijesti/2019/2019_07/2019_07_664_x_495/190709_transparentnost.jpg

Institut za javne financije predstavio je rezultate petog ciklusa istraživanja transparentnosti proračuna svih 576 hrvatskih lokalnih jedinica u Republici Hrvatskoj, koje je pokazalo da je Grad Grubišno Polje drugu godinu za redom među najtransparentnijima u Hrvatskoj ! Riječ je o proračunskoj transparentnosti mjerenoj brojem proračunskih dokumenata objavljenih na službenim mrežnim stranicama županija, gradova i općina, a Grad Grubišno Polje svojim aktivnostima dokazuje da prati te trendove. Koji su to dokumenti pojasnit će Jasminka Meheš, gradska pročelnica za financije.-Riječ je o Izvještaju o godišnjem izvršenju proračuna za 2017., Izvještaj o polugodišnjem izvršenju proračuna za 2018. godinu, Prijedlog proračuna za 2019. godinu, izglasani Proračun za 2019. godinu te objava Proračunskog vodiča za građane za 2019. godinu-rekla je pročelnica Meheš.
Tako je Grubišno Polje već drugu godinu za redom uredno ispunio te obveze i okitio se titulom grada koji se nalazi u grupi najtransparentnijih. Sve to daje potvrdu trudu koji Gradska uprava na čelu s gradonačelnikom Zlatkom Mađeruhom ulaže u ispravno funkcioniranje grada.-Mislim da je to najbolja promidžba za Grad Grubišno Polje. To je znak da stručne službe u Gradu dobro rade, a lijepo je čuti i primiti priznanje od struke poput Instituta za javne financije. Na tomu nećemo stati već ćemo u slijedećoj godini izaći s dodatnim mjerama po pitanju transparentnosti i drago mi je da se sve više građana uključuje u pripremu proračuna. Već sada smo u pripremi onoga za 2020. godinu te smo našli način kako građane još više uključiti u njegovu pripremu-rekao je gradonačelnik.
Pribroje li se posljednjoj analizi Instituta za javne financije i prethodne portala gradoncelnik.hr, koji je Grad Grubišno Polje u tri navrata smjestio u grupu deset najboljih gradova i to prema socijalnim davanjima, potom povlačenju sredstava iz EU fondova i prema povlačenju neizravne pomoći iz EU fondova, te činjenice stvaraju lijep osjećaj, ali i poticaj i smjer u kojemu Grad po tim pitanjima mora nastaviti.-Sve su to kriteriji za buduće investitore koji im kazuju da ulaze u uređenu sredinu koja zna što hoće zajedno sa svim strategijama na lokalnoj razini-dodao je gradonačelnik.
Detaljnije o analizi Instituta za javne finacnije pročitajte OVDJE (RGP; foto: IJF)