Objavljeno: 23/08/2017

Grad Grubišno Polje treći u Hrvatskoj prema iskorištenosti sredstava EU u 2016. godini

Podaci koje je objavio portal gradonacelnik.hr kažu da je lani Grad iskoristio 7 295 457 EU kuna, što je 1126 kuna po stanovniku

/slika/vijesti/2015/2015_10/2015_10_664_x_495/151002_nadzor_procistac2.jpg

Nakon što je u svibnju portal gradonacelnik.hr objavio podatak da Grad Grubišno Polje zauzima visoko 5. mjesto u Hrvatskoj prema socijalnim izdavanjima, novo istraživanje toga portala donosi još jedan lijepi podatak. Istraživanje o iskorištenju sredstava iz fondova Europske unije u prošloj godini Grad Grubišno Polje je smjestilo na visoko 3. mjesto.
Naime, podaci govore da je lani u kategoriji neizravnih pomoći od EU-a Grada Grubišno Polje iskoristio 7 295 457 kuna, što po stanovniku daje sumu od 1126 kuna. Ispred Grubišnoga Polja na prvom mjestu je Ludbreg, koji je kao i Grubišno Polje u kategoriji malih gradova, dok je na drugom mjestu Koprivnica, kao predstavnik srednjih gradova s iskorištenih 1474 EU kuna po stanovniku u prošloj godini.  Kada se ljestvica kreira prema udjelu ukupne pomoći pojedinog grada u ukupnim pomoćima EU-a svim gradovima za 2016. godinu, i u toj podjeli Grad Grubišno Polje kotira visoko, na desetom mjestu s udjelom od 2,71 posto iskorištenih sredstava EU-a u prošloj godini. To je svakako vrijedan i velik rezultat, uzme li se u obzir da se Grubišno Polje time našlo u društvu gradova poput Zadra, Karlovca, Vinkovaca, Zagreba, Vukovara, Osijeka i drugih. Izazovi podizanja kvalitete života u Grubišnom Polju podrazumijevaju rast i razvoj u gospodarstva, društvena i ostala područja te pokušavamo maksimalno iskoristiti sredstva EU fondova i resornih ministarstava. Pohvalno je što nas prate mediji na državnoj razini i uspoređuju s razvijenim sredinama te tako daju na važnosti radu gradske uprave i njihovim zaposlenicima koji temeljito i kontinuirano prate natječaje i ne propuštaju niti jednu priliku za prijavu. Svake godine podižemo ljestvicu povučenih sredstava iz EU fondova te taj trend planiramo nastaviti do 2021. godine.-kaza oje tim povodom gradonačelnik Zlatko Mađeruh.(RGP)