Objavljeno: 20/08/2018

Grubišno Polje šesto među deset najboljih prema povlačenju neizravne pomoći iz EU fondova

Pokazuje to najnovije istraživanje portala gradonacelnik.hr među svim gradovima u Hrvatskoj, a riječ je o novcu povučenom za izgradnju pročistača otpadnih voda

/slika/vijesti/2018/2018_08/2018_08_664_x_495/180820_sesto_mjesto.jpg

Najnovije istraživanje internetske stranice gradonaclenik.hr, koja prati rad gradova u Republici Hrvatskoj, donijelo je podatke o tomu koliko su koji gradovi u proteklih pet godina iskoristili EU sredstava, a u istraživanju se ponovno istaknuo Grad Grubišno Polje. Naime, kao u nekoliko ranijih i u ovom se istraživanju Grad Grubišno Polje našao među 10 gradova koji prednjače, sada prema povlačenju sredstava iz EU. Naime, prema povlačenju EU sredstava u proteklih pet godina našao se na šestom mjestu iza Ludbrega, Križevaca, Senja, Skradina i Trilja.
Istraživanje donosi podatak da je u tom razdoblju godišnje u obliku neizravnih pomoći iz EU-a Grad povukao 1 459 091 kunu, ili 225,23 kune  po stanovniku, što u konačnici daje iznos od 7 295 455 kuna, odnosno 1126,19 po stanovniku u razdoblju od 2013. do 2017. godine.-Vezano je to uz investiciju izgradnje pročistača otpadnih voda, pri čemu smo povukli milijun eura europskoga novca. Gradska uprava prati sve natječaje i redovito kreira projekte, pa je tako bilo i u ovom slučaju-kaže gradonačelnik Zlatko Mađeruh.
Svakako da ovakav status godi i pokazuje da su dosadašnja nastojanja bila na dobrom putu.-U svakom slučaju želim pohvaliti djelatnike Gradske uprave koji su najzaslužniji za uspjeh  takvoga projekta, a time i za status grada prema takvim istraživanjima kakva provodi gradonacelnik.hr-komentirao je dalje prvi čovjek grada.
A s obzirom na to da je pred Gradom osam projekata vrijednih gotovo 24 milijuna kuna, očekuje se da će u narednim godinama Grad još bolje kotirati kada je u pitanju dotok europskih sredstava.-U ovoj ćemo godini povući jedan manji dio, ali ćemo u narednoj povući najveći iznos toga novca kroz projekt dogradnje i adaptacije dječjega vrtića Tratinčica i izgradnje Proizvodno poduzetničkoga inkubatora, pa će i to doprinijeti još boljem položaju na rang listi uspješnosti lokalnih samouprava-kaže Z. Mađeruh. No, ističe, to nije znak da se stane, već se nastavi raditi na pripremi novih projekata, te očekuje da će ih do kraja godine pripremiti kako bi bili kandidirani na natječaje.