Objavljeno: 02/05/2014

Život u gradu

 


Gospodarstvo

U Domovinskomu ratu Grubišno Polje pretrpjelo je velike ratne štete što je poprilično usporilo njegov gospodarski rast. Potom je dodatni udarac razvoju gospodarstva na njegovu području zadala UNPA zona, zbog koje su od ulaganja na grubišnopoljskomu području odustali mnogi poduzetnici
Više...

Obrazovanje

Prva stuba u obrazovanju Grubišnopoljaca je Dječji vrtić "Tratinčica". Dok je u počecima brojao oko dvadeset i petero djece danas vrtić pohađa stotinu trideset djece. Smještena su u četiri odgojne skupine u matičnom vrtiću u Grubišnom Polju, te jednoj mješovitoj skupini u područnom odjeljenju u Velikim Zdencima.
Više...

Kultura

Nositelj kulturnih aktivnosti u Grubišnom Polju je Centar za kulturu i informiranje dr. Franjo Tuđman.  Kroz brojne aktivnosti poput Folklornoga ansambla, dramske družine, likovnih radionica, glazbenoga programa i tečajeva, koje organizira uz potporu i pod pokroviteljstvom Grada Grubišnoga Polja.
Više....

Vjerski život

Prema popisu stanovništva iz 2001. godine na grubišnopoljskom području od ukupno 7472 stanovnika koji su se tada izjašnjavali o vjeri, 6178 su katolici, 832 su pravoslavci, 66 adventisti, 38 muslimani, 13 evangelici, 6 jehovini svjedoci, jedan je grkokatolik. 201 građanin izjasnio se kao agnostik a 137 da nisu vjernici. Na području grada vjerske objekte imaju katolici, pravoslavci, adventisti i evangelici.
Više...

Nacionalne manjine

Na području Grubišnoga Polja među ukupno 6478 stanovnika je i 2095 pripadnika nacionalnih manjina. Najbrojnija je češka nacionalna manjina s 1109 pripadnika, potom srpska, mađarska, romska. 
Više....

Turizam

Prelijepi bilogorski kraj, bogat je očuvanom prirodom, raznolikošću biljnog i životinjskog svijeta i mnogim rijetkim i zaštićenim životinjama poput orla štekavca, bijele i crne rode, dabrom, vidrom… i biljkama poput kockavice, običnoga kaćuna, sibirske perunike, kokoške i drugih.
Više...

Sport

Začeci bogate povijesti grubišnopoljskog športa vezani su za osnivanje tjelovježbenog društava Hrvatski sokol u listopadu 1911. godine, koje je odmah pristupilo u članstvo Hrvatske sokolske župe Petar Preradović u Bjelovaru. Inicijator za osnivanje toga društva bio je mladi odvjetnik dr. Ivan With.
Više...

Udruge

ATLETSKI KLUB OSOBA S INVALIDITETOM "GRUBIŠNO POLJE"
Darko Kralj, GRUBIŠNO POLJE, Trg bana Josipa Jelačića l
Više...