Objavljeno: 13/05/2021

Zadovoljni suradnjom koja je rezultirala zajedničkim ulaganjima od više od milijun kuna

Grubišnopoljski gradonačelnik Zlatko Mađeruh i njegova zamjenica A.M. Štruml-Tuček sastali se sa saborskim zastupnikom Vladimirom Bilekom

/slika/vijesti/2021/2021_05/2021_05_664_x_495/210512_bilek.jpg

Kako bi rekapitulirali plodove zajedničke suradnje u prošlom četverogodišnjem razdoblju jučer su se u njegovu uredu sastali gradonačelnik Zlatko Mađeruh, njegova zamjenica iz redova češke nacionalne manjine Ana-Maria Štruml-Tuček i saborski zastupnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek.
Sve troje istaknulo je zadovoljstvo suradnjom koja je rezultirala zajedničkim ulaganjima od više od milijun kuna na području grada. Ponajviše se to očitovalo, kazao je Z. Mađeruh, kroz uređenje prostora predviđenih za rad kulturno umjetničkih udruga, ali koje ne koriste samo češke besede već svi žitelji grada.A.M. Štruml-Tuček je rekla kako su time stvoreni i iznadprosječni uvjeti za rad udruga, a tako ne bi bilo da nije bilo dobre suradnje Grada i saborskoga zastupnika.
V. Bilek navodi da je suradnja i šira. Naime, ističe da su vrlo vrijedne potpore koje Grad osigurava udrugama, među kojima su i češke besede. Suradnja se očitovala i u projektnom dijelu kada su Grad i zastupnik zajedno lobirali prema pojedinim ministarstvima. Bilek kaže kako su rijetke sredine u kojima čelnici, poput Mađeruha, stanu iza svih udruga, naselja i žitelja i naprave sve što je moguće u okvirima proračuna. A, proračun je, kaže Bilek, u grubišnopoljskom slučaju u posljednje vrijeme narastao na čemu čestita kako gradonačelniku tako i njegovom timu u proteklom mandatu. (mp)