Objavljeno: 14/05/2021

Vodovod Grubišno Polje i Hrvatske vode potpisali ugovore vrijedne 4,75 milijuna kuna

Ugovorima zajamčena provedba projekta smanjenja gubitaka u vodoopskrbi te izgradnje i obnove vodnih građevina uz cestu D5

/slika/vijesti/2021/2021_05/2021_05_664_x_495/210514_hvode_komunalac.jpg

Direktor Vodovoda Grubišno Polje Ivica Ahac i generalni direktor Hrvatskih voda jučer su potpisali dva ugovora vrijedna ukupno 4 750 000 milijuna kuna. Prvi je vezan za program smanjenja gubitaka u vodoopskrbi i vrijedan je 1 625 000 kuna, pri čemu je udio financiranja 80 posto Hrvatskih voda, a 20 posto Vodovoda. U okviru toga ugovora bit će izgrađena mjerno-regulacijska okna i mjerna mjesta s vodomjerima s daljinskim očitanjem kako bi bila postignuta bolja kontrola sustava, posebice u slučaju većih gubitaka. Ugovorom je obuhvaćena i sanacija klorne stanice kod vodotornja u Grubišnom Polju s povezivanjem novih bunara te zamjena starih salonitnih cijevi vodosustava novima na potezu od Ulice Andrije Hebranga do vodotornja.
Drugi ugovor je vezan za sufinanciranje projekta izgradnje i obnove vodnih građevina uz cestu D5, a vrijedan je 3 125 000 kuna.-Naime, njime će se između ostaloga, izgradnjom crpne stanice postići povezivanje vodotornjeva u Grubišnom Polju i Velikim Zdencima, kako bi prilikom rekonstrukcije i obnove pojedinoga stanovništvo bez poteškoća i ograničenja bilo opskrbljivano vodom-kazao je grubišnopoljski gradonačelnik Zlatko Mađeruh, koji je prisustvovao potpisivanju ugovora.
Zoran Đuroković je tom prilikom istaknuo da je s ulaganjem u odvodnju u Ulici kralja Zvonimira razina ulaganja Hrvatskih voda iznosi oko sedam milijuna kuna.-Hrvatske vode participiraju i u opsežnom projektu obnove dionice ceste D5 između Grubišnoga Polja i Velikih Zdenaca u kojemu će sudjelovati sa 17 milijuna kuna-kazao je Z. Đuroković. Potpisivanju ugovora prisustvovao je i saborski zastupnik Miro Totgergeli. (mp)