Objavljeno: 14/05/2021

Uskoro počinju radovi na 50 milijuna kuna vrijednom projektu rekonstrukcije pravca D5

Dogovoreno na sastanku predsjednika Uprave Hrvatskih cesta i gradonačelnika Zlatka Mađeruha sa suradnicima

/slika/vijesti/2021/2021_05/2021_05_664_x_495/210514_hc_d5.jpg

Projekt rekonstrukcije i obnove dionice državne ceste D5 između Grubišnoga Polja i Velikih Zdenaca  zajedno sa svom pratećim infrastrukturom kapitalni je projekt koji će dati dodatnu sigurnost prometovanja tom državnom žilom kucavicom, ali i nove uvjete stanovnicima koji uz nju žive. O tomu su danas čelnici Grada Grubišnoga Polja razgovarali s predsjednikom Uprave Hrvatskih cesta Josipom Škorićem i njegovim suradnicima, na kjojemu je bio i saborski zastupnjik Miro Totgergeli.
Kako je naglasio gradonačelnik Zlatko Mađeruh riječ je o najvećoj investiciji koja će se dogoditi na području grada Grubišnoga Polja.-Definirali smo da će kroz mjesec dana izvođač radova biti uveden u posao jer su Hrvatske ceste raspisale natječaj i odabrale izvođača-kaže Mađeruh.
J. Škorić je istaknuo da D5 kao međunarodni pravac koji kroz Lijepu našu povezuje Republiku Mađarsku s BiH zavrjeđuje pojačana ulaganja, posebice jer je tim pravcem izražen teški kamionski promet.-Tu se poklapaju neki naši s interesima Hrvatskih voda i lokalnih komunalnih tvrtka zbog čega provodimo zajedničke aktivnosti i u suradnji s jedinicama lokalne samouprave. Radovi i nadzor iznose oko 50 milijuna kuna-kazao je J. Škorić.
No, osim toga projekta, Hrvatske ceste će u grubišnopoljskoj Zoni malog i srednjeg poduzetništva provesti još jedan važan projekt. Naime, u Zoni malog i srednjeg poduzetništva HC je kupio zemljište na kojemu će biti izgrađena nadcestarija koja će služiti da sve u narednom razdoblju realizirane projekte održavaju na kvalitetan način. (mp)