Objavljeno: 14/05/2021

U Komunalac stiglo i drugo vozilo iz programa vrijednoga oko 1,3 milijuna kuna

Time je stvoren respektabilan vozni park koji će uz reciklažno dvorište ispuniti sve EU kriterije u razvrstavanju i zbrinjavanju otpada

/slika/vijesti/2021/2021_05/2021_05_664_x_495/210514_komunalac_vozilo.jpg

Jučer je u krug Komunalca pristiglo i drugo vozilo predviđeno projektom Nabava komunalnih vozila za odvojeno prikupljanje otpada u Grubišnom Polju. Projekt je vrijedan 1 270 428 kuna, pri čemu je ulaganje putem europskog kohezijskog fonda 1 079 864 kuna, dok su ostatak sredstva Komunalca.-Prvo je vozilo s kranom za podizanje kontejnera zapremine pet i sedam kubika, a drugo je 7,5 kubika za prikupljanje rasutog otpada poput metala, plastike, stakla i ostalog-rekao je Ivica Ahac, direktor Komunalca.
Željko Horvat, komercijalni direktor Tehnixa u kojemu su izrađena oba vozila, kazao je kako je vrlo važna standardizacija voznoga parka kako u investicijskom, tako i u operativnom smislu čime su ne samo troškovi investicije već i operative pod kontrolom.-Ovdje je primjer dobre prakse Grada Grubišnoga Polja gdje vidimo da europski novac izravno kroz lokalnu sredinu i komunalnu tvrtku i nacionalne hrvatske industrije služi izravno za dobrobit građana-kazao je uručujući ključeve vozila direktoru Komunalca Ž. Horvat. Gradonačelnik Mađeruh, koji je sa suradnicima prisustvovao uručenju vozila rekao je kako je Grad europski novac usmjerio u domaću proizvodnju i inventivnost.-Tako je nastao respektabilan vozni park koji će uz reciklažno dvorište odgovoriti svim izazovima i ispuniti sve EU kriterije u razvrstavanju i zbrinjavanju otpada-kazao je Mađeruh. (mp)