Objavljeno: 14/05/2021

Svečano otvoren obnovljeni i opremljeni društveni dom u Ulici kralja Zvonimira

U obnovu i opremanje doma kapaciteta oko 200 osoba uloženo je oko milijun kuna novca resornih ministarstava i gradskoga proračuna.

/slika/vijesti/2021/2021_05/2021_05_664_x_495/210514_dom_zvonimirova_1.jpg

Nakon njegove obnove i opremanja večeras je svečano otvoren društveni dom u Ulici kralja Zvonimira u Grubišnom Polju. Naime, nakon gotovo dva desetljeća tijekom kojih je služio u gospodarske svrhe udomljavajući tekstilnu tvrtku u kojoj je bilo zaposleno i do pedesetak osoba, dom je odlaskom tvrtke ostao u dosta trošnom stanju.-Uspjeli smo osigurati novac iz resornih ministarstava i s našim udjelom ga doveli k namjeni. Želim poručiti građanima da su ga oni gradili svojim doprinosima i sada ga obnovljenog vraćamo na upotrebu-kazao je gradonačelnik Zlatko Mađeruh. Dom je kapaciteta do 200 osoba.
Opremljen je podnim i grijanjem radijatorima, klima uređajima, kuhinjom i svim potrebnim uređajima poput hladnjaka, štednjaka, posjeduje dovoljno angažiranu snagu struje.-Uredili smo okoliš i asfaltirali prednje parkiralište, a preostaje još asfaltiranje parkirališta iza doma. Vjerujem da ćemo u skoro vrijeme i taj dio obaviti-kazao je Z. Mađeruh. Ističe da već ima puno upita za korištenje doma i nada se da ćemo uskoro skinuti maske i da će se građani moći okupljati.
Vrpcu je svečano zajedno s gradonačelnikom i njegovim zamjenikom Zlatkom Pavičićem prerezao predsjednik Mjesnog odbora Grubišno Polje Goran Starčević, koji je tom prilikom kazao kako dom može koristiti svaka osoba u gradu.
Podsjetimo, građevinski radovi na domu vrijedni su 617 093 kune, uređenje parkirališta 242 757 kuna, a opremanje 126 747 kuna. (mp)