Objavljeno: 01/05/2021

Sretan vam Međunarodni praznik rada i godišnjica VRO 'Bljesak'

/slika/vijesti/2021/2021_05/2021_05_664_x_495/210501_bljesak_1.jpg

Građanke i građani Grada Grubišnoga Polja,

Praznik rada simbolizira borbu za radnička prava. Izraz je radničke solidarnosti i snažno nas podsjeća na potrebu da svakodnevno ulažemo maksimalne napore kako bismo ostvarili jedno od osnovnih prava, pravo na rad.
Međunarodni praznik rada svake nas godine na poseban način podsjeća na važnost i vrijednost rada. Zahvalnost onima koji rade, poštovanje onima koji zasluženo uživaju mirovine minulog rada, skrb za zapošljavanje mladih i svih koji traže posao, jer rad i poduzetništvo ključ su razvoja i napretka društva, a sigurnost posla i pravedna plaća temelj socijalne države.

1. svibnja 1995. godine počela je i vojno-redarstvena operacija "Bljesak" u kojoj su sudjelovali i branitelji s područja našega grada. Obilježavanje te godišnjice važno je kako bi priznali vrijednosti nastale iz naše nedavne hrvatske povijesti te s tim iskustvima i učenjima ispravili buduće povijesne trenutke u cilju razvijanja održivog društva koje poštuje osnovne ljudske vrijednosti.

S tim mislima, od srca vam, u svoje osobno ime i ime svih svojih suradnika, čestitam 1. svibnja Međunarodni praznik rada te 25. obljetnicu Vojno-redarstvene operacije „Bljesak".

Gradonačelnik Zlatko Mađeruh sa suradnicima

Predstavnici Grada Grubišnoga Polja, Policijske postaje Grubišno Polje i udruga proisteklih iz Domovinskoga rata u povodu početka VRO 'Bljesak' danas su u 9 sati kod spomenika grubišnopoljskim braniteljima u Ulici 77. samostalnog bataljuna ZNG-a položili vijence i zapalili svijeće.