Objavljeno: 25/02/2021

Priopćenje zbog lažnih informacija i nagovaranja korisnika projekta 'ZAŽELI! GRUBIŠNO POLJE'

O neprikladnom vrbovanju korisnika obaviješteno je resorno Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

/slika/ponavljajuce/a_150430_grb_praznikrada.jpg

Slijedom netočnih informacija koje se plasiraju na terenu prema korisnicima projekta „ZAŽELI! GRUBIŠNO POLJE" te lažnim informacijama i nagovaranjem korisnika kojima usluge pomoći u kući pružaju djelatnice Grada Grubišnoga Polja da prijeđu kod drugih pružatelja usluga, Grad Grubišno Polje objavljuje sljedeće priopćenje.
Grad Grubišno Polje brine o osobama treće živote dobi od 2006. godine prvo putem pilot projekta Pomoć u kući starijim osobama, zatim putem ustanove Centar za pomoć u kući Grada Grubišnoga Polja, a sada i putem Projekta „ZAŽELI! GRUBIŠNO POLJE". Trenutno je na uslugama pomoći u kući zaposleno ukupno 24 djelatnika koji skrbe o 154 korisnika, a stručnu pomoć u obliku poslova vođenja projekta, pravnih i računovodstvenih poslova pružaju službenici Grada Grubišnoga Polja.
O svemu što se na terenu događa, kao i o neprikladnom vrbovanju korisnika obaviješteno je resorno Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.
Grad Grubišno Polje želi poručiti korisnicima usluga da imaju slobodu izabrati kojeg pružatelja usluga žele, ali da projekt Grada Grubišnoga Polja ne prestaje nego će se osigurati kontinuitet u pružanju usluga što dokazuje kontinuiranim pružanjem usluga u posljednjih 15 godina i kvalitetnim pružanjem usluga pomoći u kući sugrađanima treće životne dobi
-stoji u priopćenju koje potpisuje gradonačelnik Zlatko Mađeruh.

PRIOPĆENJE