Objavljeno: 31/03/2021

Održana posljednja sjednica Gradskoga vijeća u ovom sazivu

Predsjednik Ivo Martinović protekli mandat ocijenio dobrim i zahvalio vijećnicima na suradnji

/slika/vijesti/2021/2021_03/2021_03_664_x_495/210331_vijece.jpg

Danas je održana 48. ujedno i posljednja sjednica u ovom sazivu Gradskoga vijeća Grada Grubišnoga Polja. Za razliku od prošlih, koje su bile elektronske, ova je održana u Mjesnom domu u Velikim Zdencima.

Na dnevnom redu sjednice bile su 24 točke i aktualni sat. Vijećnici su dali suglasnost o nabavci vatrogasnih auto ljestvi JVP Grubišnoga Polja, prihvatiti financijsko i izviješće o radu za prošlu, program rada i financijski plan Savjeta mladih Grada G. Polja, te Gradskog društva Crvenoga križa za prošlu i ovu  godinu. Na dnevnom redu bilo je je i Izvješće o provedbi Plana gospodarenja otpadom, Izvješće o lokacijama i količinama odbačenog otpada te troškovima ukljanjanja, te odluka o zbrinjavanju otpada sa područja Općine Veliki Grđevac. Vijećnici su prihvatili  i financijsko izvješće za prošlu godinu TZ Grada Grubišnoga Polja.  Urbanistički plan uređenja “Centar”odlukom vijećnika stavljen je izvan snage. Na dnevnom redu našla su se i Izvješća o izvršenju Programa javnih potreba u sportu, tehničkoj kulturi, kulturi i socijalnoj skrbi za prošlu godinu, te analiza stanja sustava civilne zaštite Grada Grubišnoga Polja za prošlu i plana razvoja za ovu godinu. Vijećnici su prihvatili Izvješće o korištenju sredstava Prihoda od prodaje i zakupa poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH na području grada za prošlu godinu te Odluku o raspisivanju Javnog natječaja za prodaju nekretnina u Zoni malog i srednjeg poduzetništva u vlasništvu grada.

 Ova posljednja sjednica ovoga saziva grubišnopoljskog Gradskog vijeća, bila je ujedno i prilika da se ocijeni rad Vijeća u proteklom mandatu za koji je predsjednik Ivo Martinović rekao da je bio dobar, no da će zadnju ocjenu ipak dati sami građani.  Zahvalio je svim vijećnicima  na raspravama, komentarima i odlukama. Zahvalio je i čelništvu grada, gradonačelniku Zlatku Mađeruhu,  svim pročelnicima i djelatnicima gradske uprave jer su upravo oni pripremali  sve točke dnevnoga reda za sjednice Vijeća. A svima njima na kraju je zahvalio i gradonačelnik Zlatko Mađeruh. (Tekst:Radio Grubišno Polje, foto: Siniša Slavinić)