Objavljeno: 31/03/2021

Obnovljen oltar Presvetoga Srca Marijina

Župnik Većeslav Magić je zadovoljan obzirom na cjelokupnu situaciju u Hrvatskoj

/slika/vijesti/2021/2021_03/2021_03_664_x_495/2100331_oltar.jpg

Završeni su radovi na restauraciji oltara u župnoj crkvi sv.Josipa u Grubišnom Polju. A kako je rekao vlasnik obrta za restauriranje umjetnina Dok-Art Igor Borić, uspjeli su unatoč kratkom roku – Rok je bio kratak, imali smo takav dogovor sa župnikom, ali srećom uspjeli smo. Sve je učinjeno po prtavilima struke i ovo je jedan lijepo očuvan primjerak Tirolskog oltara.

Župnik Većeslav Magić je zadovoljan obzirom na cjelokupnu situaciju u Hrvatskoj, uz pandemiju i potrese, koja od države iziskuje dodatne napore i sredstva, a posebno je zahvalan gradu - Odlučili smo restaurirati ovaj oltar, jer on je u najlošijem stanju, a s druge pak strane, veliki su izdaci države nakon dva potresa, koji će se brojati ne samo u milijunima već u milijardama.  Razmišljajući o svemu, u razgovoru s gradonačelnikom i suradnicima, došli smo do zaključka da bi trebali obnoviti ovaj oltar. Tada je gradonačelnik sa suradnicima odlučio da će u potpunosti preuzeti troškove obnove i restauracije koji iznose 70 000 kuna, i na tome smo vrlo zahvalni.

Svoje zadovoljstvo ljepotom unutrašnjosti crkve nije krio niti gradonačelnik Zlatko Mađeruh, te dodao – Sretni smo što smo osigurali sredstva te tako sudjelovali u restauraciji i obnovi ovog oltara. U zadnjih nekoliko godina crkva je obnovom poprimila prekrasan izgled, te ju hvale svi koji ju posjete.(rgp)