Objavljeno: 13/05/2021

Grubišno Polje dobilo još jednog paraolimpijca: Deni Černi putuje u Tokio !

IO HPO-a je jučer našeg sugrađanina i predsjednika AKI Otos Grubišno Polje imenovao članom hrvatske reprezentacije na Paraolimpijskim igrama

/slika/vijesti/2018/2018_08/2018_08_664_x_495/180822_deni_berlin.jpg

I službeno je potvrđeno: Deni Černi član je hrvatske paraolimpijske reprezentacije koja će Lijepu našu predstavljati na Paraolimpijadi u Tokiju !
Naime, Odlukom Međunarodnog Hrvatski je paraolimpijski odbor dobio još četiri kvote u paraatletici. Slijedom toga Izvršni odbor HPO-a je jučer našeg sugrađanina i predsjednika Atletskoga kluba osoba s invaliditetom Otos Grubišno Polje Denija Černija imenovao članom hrvatske delegacije, koji će u Tokiju nastupati u bacanju kugle.
Iako je proteklih mjeseci nakon uspjeha u Splitu bilo poprilično jasno da je putnik za Tokio, jučerašnja službena potvrda tomu uvelike je razveselila sve nas, ali i Denija Černija, koji je za Radio Grubišno Polje rekao:-Prezadovoljan sam. Ovo su moje prve Paraolimpijske igre. Dobro ću se pripremati, a što će na borilištu biti, bit će !
Černi je već ranije rekao da mu je sportski uzor i vodilja za ulazak u svijet sporta bio prvi hrvatski zlatni paraolimpijac Grubišnopoljac Darko Kralj, koji je 2008. godine osvojio prvo hrvatsko parolimpijsko zlato i potom izgradio sjajnu karijeru. Činjenica da je postao članom tima koji će Hrvatsku predstavljati na najvećem sportskom događaju na svijetu, uvelike ispunjava Černijev san.
S Denijem će put Tokija ići i njegov trener Boris Kljajić, pod čijom palicom Černi niže sjajne uspjehe. Već je plasman na paraolimpijadu strašno velik uspjeh!
-Uime Grada Grubišnoga Polja te svih sportaša i građana grada zahvaljujem i čestitam Deniju Černiju, a posebno i Borisu Kljajiću koji je izrastao u jednog od najboljih trenera u Hrvatskoj-kazao je tim povodom gradonačelnik Zlatko Mađeruh. (Michael Palijan)