Objavljeno: 01/06/2021

Grubišnopoljci i u drugom krugu prednost dali Marku Marušići u svojoj sugrađanki Mariji Jungić

U drugom krugu potpora je Marušiću i Jungić narasla unatoč činjenici da je izašlo oko devet posto birača manje. Dobili 1395, ili 73 glasa više

/slika/ponavljajuce/a_150430_grb_praznikrada.jpg

Na izbore su jučer poput svih ostalih u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji izašli i građani Grubišnoga Polja birati župana između dvaju kandidata: Damira Bajsa i njegova zamjenika Nevena Alića, kao kandidata koalicije 11 stranaka te Marka Marušića i njegove zamjenice Marije Jungić, kao kandidata koalicije HDZ-HSLS. I ovoga puta Grubišnopoljci su dali prednosti Marku Marušiću i Mariji Jungić.
Podsjetimo, u prvome krugu, kada je u Grubišnom Polju bila najveća izlaznost među gradovima Bjelovarsko-bilogorske županije, od 54 posto izašlih grubišnopoljskih birača Marko Marušić i Marija Jungić su dobili 1322 glasa, a Damir Bajs i Neven Alić 965 glasova. No, u drugom krugu potpora je Marušiću i Jungić narasla unatoč činjenici da je izašlo oko devet posto birača manje. Naime, sada su Marušić-Jungić dobili 1395, ili 73 glasa više, a Bajs-Alić su dobili čak 131 glas manje. I na pojedinim biračkim mjestima je situacija drugačija negoli u prvome krugu. 16. svibnja Marušić-Jungić bili su prvi izbor birača na 14 biračkih mjesta, dok su Bajs-Alić više glasova dobili u Ivanovu Selu, Treglavi, Grbavcu i Velikoj Barni. Sada su Marušić-Jungić premoć osvojili u svim biračkim odborima, osim u Ivanovu Selu i Grbavcu, gdje su većinu osvojili Bajs-Alić.
Prvi čovjek Grubišnoga Polja Zlatko Mađeruh čestitao je Marku Marušiću i Mariji Jungić, kazavši da je ta pobjeda važna kako za Grubišno Polje, tako i za cijelu županiju, jer sada će komunikacija sa Županijom koja je prošlog godina izostajala rezultirati novom napretku u ostvarivanju projekata. Ističe posebno zadovoljstvo i sreću što je prvi puta na dužnosti zamjenice župana osoba iz Grubišnoga Polja. Naime, Marija Jungić je dugo godina obnašala dužnost pročelnice Stručne službe Gradskog vijeća Grubišnoga Polja, a obnašala je i dužnost pročelnice Ureda državne uprave u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. (mp)


 

Gradonačelnik je nakraju poželio novom županu i dožupanici uspješan mandat.