Objavljeno: 02/05/2014

Zamjenici gradonačelnika

Zlatko Pavičić, zamjenik gradonačelnika

Nakon završene osnovne škole i gimnazije u Grubišnom Polju upisuje Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, smjer vrtlarstvo, na kojemu je sada student poslijediplomskog sveučilišnog doktorskog studija “Poljoprivredne znanosti“.
Iza njega je veliko iskustvo u struci u privatnom i društvenom sektoru: od Zadruge Vrtlarstvo Pavičić kao njezin upravitelj, preko tvrtke Pavičić d.o.o., do nastavničkoga staža kao predavača stručnih predmeta u Srednjoj školi Bartola Kašića u Grubišnom Polju.
Sudionik je brojnih domaćih i međunarodnih simpozija, tečaja, konferencija i predavanja iz struke, na kojima je i sam nerijetko bio predavač i izlagač kako po pitanju tema iz agronomije, tako i onih o EU projektima: od Zagreba, preko Dubrovnika, Opatije, do Bruxellesa i Santorinija na Kreti. U travnju 2014. godine stažirao je i u Uredu euro zastupnice  Zdravke Bušić.
Aktivan je i u političkom životu. Kao član Hrvatske demokratske zajednice bio je vijećnikom Županijske skupštine u mandatu 2009. do 2013. godine, te član županijskoga Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo Županijske skupštine Bjelovarsko-bilogorske županije u tom mandatu. Bio je član Gradskoga vijeća Grubišnoga Polja od 2013. do 2017. godine.
Bio je predsjednik Udruge mladih „Grubiša“ Grubišno Polje, član Senata Sveučilišta u Zagrebu, Fakultetskog vijeća Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, te član Studentskoga Zbora Agronomskog Fakulteta u Zagrebu.
Govori engleski jezik, bavi se karateom, ronjenjem, tenisom i biciklizomom. Oženjen je i otac djevojčice. 

Ana-Maria Štruml-Tuček, zamjenica gradonačelnika iz reda pripadnika češke nacionalne manjine

U Ivanovu Selu je pohađala niže, a više razrede osnovne škole u češkom odjeljenju u Grubišnom Polju. Poslije završene gimnazije u Grubišnom Polju studirala je kroatistiku i bohemistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a jedan je semestar studirala u Brnu na Masarikovom fakultetu.
Još od školskih dana piše za češki tjednik Jednotu i dječji mjesečnik Dětský koutek. Češku emisiju na Radiju Grubišnom Polju vodi od gimnazijskih dana, a posljednjih je deset godina urednica i voditeljica emisije na češkom jeziku Česká řeč.
Od 1998. godine je predavala češki jezik u osnovnim i srednjim školama u Daruvaru, Končanici, Grubišnom Polju i Virovitici. Od 2011. godine radi u Novinsko izdavačkoj ustanovi Jednota, u kojoj je 2015. godine bila i glavna i odgovorna urednica, a od 2016. godine je urednica dječjeg časopisa Dětský koutek. Suautorica je knjige Češka osnovna škola u Ivanovom Selu i nastava češkog jezika u Grubišnom Polju.
Od 2000. godine je predsjednica Češke besede Ivanovo Selo i voditeljica kazališne skupine, a 2013. godine izabrana je za zamjenicu predsjednice, a od 11. lipnja 2017. godine je predsjednica Saveza Čeha u RH.
U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji je zamjenica predsjednika Vijeća češke nacionalne manjine, a u Grubišnom Polju predsjednica Vijeća češke nacionalne manjine.
Ističe da joj je život najljepši u Ivanovu Selu gdje živi s obitelji: sinom Mateom, kćerkom Klarom i suprugom Zdenkom.