Objavljeno: 27/10/2014

ZLATNI PIR 50 godina života nije malo, a kamoli braka !

Uz 10. zajedničku proslavu Zlatnoga pira, održana i smotra pjevačkih zborova

/slika/vijesti/2014/2014_10/664_x_495/10_27_zlatni_pir.jpg

Matica umirovljenika Grubišnoga Polja u petak je bila domaćin 10. tradicionalne zajedničke proslave Zlatnoga pira. Naime, već 10. godinu za redom Matica na jednom mjestu okuplja bračne parove s područja grada koji su napunili 50 ili više godina zajedničkoga života. Iako je bilo najavljeno osam bračnih parova, četiri su bila spriječena doći na svečanost u mjesnom domu u Velikim Zdencima, pa je zamjenik grubišnopoljskog gradonačelnika Dalibor Jurina darove uručioIvki i Abdulhalimu Abdulahiju, Štefici i Josipu Hausknehtu, Margiti i Mirku Lekšiću, te Dragici i Franji Vodvarki. -50 godina života nije malo, a kada se tomu doda da je 50 godina braka, zajedničkoga života, to je svakako hvale vrijedna obljetnica-kazao je D. Jurina.
Dio svojih iskustava o tomu kako doživjeti i proživjeti 50 zajedničkih godina s nama su podijelili neki parovi.-Nekada je bilo lijepo, a nekada ružno. Ono ružno smo pozaboravljali, a lijepo zapamtili. Više se moralo trpjeti negoli danas. Kako je bilo, bilo je. A sada mladi, kada se posvađaju odu mami i tati i gotovo !-kazala je Štefica Hauskneht. Dragica Vodvarka navodi da 50 godina braka donosi puno toga, ali da se čini kako jako brzo prošlo. Svima su velika radost unuci i praunuci onima koji ih imaju. Na pitanje koji je recept za pola stoljeća zajedničkog života Franjo Vodvarka kaže da ga u stvari nema.
Nakon predstavljanja slavljeničkih parova, održan je susret zborova Matica umirovljenika. Osim zbora grubišnopoljske, nastupili su zborovi Matica iz Velikoga Trojstva, Velikoga Grđevca, Sirača, Daruvara, Zdenčanke kao zbor Češke besede Velikih i Malih Zdenaca, te zbor Češke Besede Grada Grubišnoga Polja.(RGP)