Objavljeno: 13/01/2016

Zimske praznike kvalitetno iskoristili za ponavljanje gradiva potrebnog za državnu maturu

Grubišnopoljski srednjoškolci mogli su se pripremati iz matematike, informatike, geografije i povijesti. Najveći interes je bio za matematiku

/slika/vijesti/2016/2016_01/2016_01_664_x_495/160113_maturanti_pripreme.jpg

Dok većina srednjoškolaca na zimskim praznicima uopće nije razmišljala o školi, dio grubišnopoljskih maturanata ih je proboravio u školi. I to pripremajući se za državnu maturu koja ih čeka krajem školske godine. I ove godine je Srednja škola Bartola Kašića učenicima omogućila besplatne pripreme kako bi što bolje izbrusili gradivo prije državne mature. Učenici su se mogli pripremati iz matematike, informatike, geografije i povijesti. Najveći interes je bio za matematiku.
-Od 16 učenika gimnazije devet ih se izjasnilo da će polagati višu 'A' razinu državne mature, a sedam će ih polagati osnovnu razinu 'B' iz matematike. Jako sam zadovoljna odazivom učenika jer smo pripreme imali svaki radni dan, što znači da jedino na Božić, Novu godinu i Sveta tri kralja nismo imali nastavu, a sve ostale dane smo radili po četiri sata dnevno-kaže profesorica savjetnica Blaženka Orct. Doznajemo da je i 16 računalnih tehničara pohađalo pripremne sate, koje im je držao profesor Dalibor Lacina, te bi oni, kako sada stvar stoje, u većini trebali polagati nižu 'B' razinu matematike. No, to još uvijek nije konačno, jer se odabir predmeta državne mature zaključuje 2. veljače.
Odličan odaziv učenika na pripreme nije rezultat straha od mature već taj dio svojih obveza shvaćaju vrlo ozbiljno. Iskustva dosadanjih godina pokazuju da su pripreme za državnu maturu velika pomoć maturantima koji osim učvršćivanja znanja tako stječu i bolju sigurnost, važnu pri polaganju državne mature.-Pripreme imaju veliki učinak jer se uvijek nađe 'zaboravljeno' gradivo iz prva tri razreda. Nakon ponavljanja prva tri razreda rješavali smo ispite provedene na državnoj maturi prošlih godina-kaže profesorica savjetnica Orct, dodajući da je vrijeme između dvaju polugodišta u pravilu dostatno kako bi se obnovilo gradivo, s tim da će se raditi još i tijekom uskršnjih praznika, te se sedmi sat svakog ponedjeljka također radi na ponavljanju gradiva.(RGP; foto: arhiva)