Objavljeno: 09/09/2015

Gradonačelnik Zlatko Mađeruh prvašićima darovao reflektirajuće trokutiće

Niz godina Grad kupnjom reflektirajućih trokutića sudjeluje u podizanju sigurnosti najmlađih učenika u prometu

/slika/vijesti/2015/2015_09/2015_09_664_x_495/150909_trokutici.jpg

Početak školske godine donosi mnoge brige, kako školarcima tako i njihovim roditeljima. Najzabrinutiji su, dakako, oni đaka prvaka, između ostaloga i stoga što dio njihovih mališana sada mora sam putovati u i iz škole, pri čemu nerijetko sudjeluju u prometu.
I ove godine trokutiće je nabavio Grad Grubišno Polje, a čelni čovjek grada Zlatko Mađeruh ih je zajedno sa zamjenikom načelnika za promet grubišnopoljske policijske postaje Perom Solićem, te kontakt policajcima Robertom Čvekom i Kristijanom Ledićem podijelio učenicima.-Grad Grubišno Polje svake godine osigurava novac za nabavku sigurnosnih trokutića, kako bi učenici bili obilježeni i tako sigurniji u prometu. Ipak je to za njih novi izazov, kretanje novim prostorom. Smatram da su trokutići dobro rješenje i nama je drago da smo u lokalnoj upravi mogli poraditi na sigurnosti djece-kazao je gradonačelnik.
57 trokutića podijeljeno je učenicima prvih razreda matične i područnih škola: 47 u dva razredna odjeljenja u matičnoj školi, sedam u Velikim Zdencima, te tri u Ivanovu Selu.
Na sigurnost djece utječu i drugi ne manji važni segmenti u prometu, poput horizontalne i vertikalne prometne signalizacije, koja je i ove godine novcem iz gradskoga proračuna tijekom ljeta obnovljena.-Trudili smo se to napraviti prije školske godine, kako bi već izblijedjeli znakovi na putu do škole bili što bolje obilježeni. I to je jedan doprinos sigurnosti ne samo prvašića već svih sudionika prometa-kazao je Z. Mađeruh.
Kako bi sigurnost učenika, ponajviše prvačića bila što veća, P. Solić je najavio da će kontakt policajci povesti više brige na raskrižjima, parkiralištima i blizini škole. Ravnateljica škole Snježana Šeliš istaknula je dobru suradnju kako s Gradom Grubišnim Poljem, tako i s policijskom postajom.(RGP)