Objavljeno: 08/09/2015

Grad vas poziva da dostavite prijedloge za dodjelu javnih gradskih priznanja

Svake godine u povodu Dana grada dodjeljuju se gradska javna priznanja zaslužnim pravnim i fizičkim osobama

/slika/vijesti/2014/2014_11/664_x_495/11_04_dan_grada_sjednica.jpg

Grad Grubišno Polje je i ove godine objavio poziv za dostavu prijedloga za dodjelu gradskih javnih priznanja. Prijedloge osim gradonačelnika, predsjednika i članova Gradskoga vijeća, mogu predlagati trgovačka društva i ustanove, građani i udruge građana, političke stranke, vjerske zajednice i druge pravne osobe koje imaju sjedište, odnosno prebivalište na području Grubišnoga Polja, kao i fizičke osobe. Prijedlozi za dodjelu javnih priznanja mogu se dostaviti za jedno od četiri gradskih priznanja.-Povelju počasnog građanina, Nagradu za životno djelo, Plaketu 4. studeni 1991. godine i Povelju Grada-pojasnila je Marija Jungić, pročelnica stručne službe Grada Grubišnoga Polja.
Grad nagrade dodjeljuje sukladno kriterijima koje potencijalni laureati moraju ispunjavati. Kada su u pitanju pojedinci moraju biti osobe koje su svojim kontinuiranim i značajnijim znanstvenim, stručnim, umjetničkim, pedagoškim ili drugim javnim radom dali trajan doprinos i ostvarili izuzetne rezultate trajne vrijednosti za unapređivanje stanja i razvitak pojedinih područja gospodarskog i društvenog života Grubišnoga Polja. Svakako, istovremeno mora biti riječ o pojedincu koji u svojoj radnoj i životnoj sredini uživa ugled uzorna djelatnika i stručnjaka, te čestitog i marljivog čovjeka i građanina. U pitanju pravnih osoba kriterij je da su ostvarile izuzetne poslovne, odnosno druge rezultate i trajne vrijednosti u gospodarskom i društvenom životu grada ili Republike Hrvatske.
Određeni su i uvjeti prema kojima se podnose prijedlozi. Prijedlog za dodjelu javnih priznanja mora biti pisano obrazložen i sadržavati slijedeće: za pojedince životopis kandidata s tijekom njegova rada i ostvarenih rezultata, te obrazloženje predlagatelja, te za pravne osobe osnovne podatke o ustroju i djelatnosti ostvarene rezultate rada obrazloženje predlagatelja. Krajnji rok za dostavu prijedloga je 30. rujna. Za sve dodatne informacije stojimo na raspolaganju u Gradskoj upravi na broju telefona 448 209-ističe pročelnica. Nakon toga roka Gradsko vijeće će sukladno prijedlogu Povjerenstva za dodjelu javnih priznanja odabrati laureate, a nagrade će im biti uručene na svečanoj sjednici Gradskoga vijeća u povodu Dana grada 4. studenog. VIŠE (RGP)