Objavljeno: 09/12/2016

Željko Šamija u društvu najdjelatnika Lagune Poreč u 2016. godini

Tvrtka svake godine među svojih 500 zaposlenih izabrene 10 najboljih i svih odjela, među kojima je u ovoj godini i Grubišnopoljac

/slika/vijesti/2016/2016_12/2016_12_664_x_495/161208_samija.jpg

Rijetke su tvrtke koje svojim djelatnicima dodijeljuju godišnje nagrade, koje se vrlo često uz priznanja sastoje i od novčanog poticaja. Među njima je i Laguna Poreč. No, zasigurno nam u Grubišnom Polju porečka tvrtka u tom smislu ne bi bila vijest da se među nagrađenima nije našao i jedan Grubišnopoljac. Riječ je o Željku Šamiji, koji u Laguni Poreč u odjelu hotikulture radi već pet sezona.
On je prvi među deset najdjelatnika koje je tvrtka izabrala između ukupno više od 500 zaposlenika, koliko ih tvrtka broji.-To je prijedlog mojih radnih kolega i poslovođa. No, radimo i borimo se svi i mislim da ju svi zaslužujemo-skromno je kazao Ž. Šamija. Naime, u službenom časopisu tvrtke u rubrici Radnik sezone 2016. stoji da Šamija svoj posao uvijek obavlja s velikom odgovornošću i osmijehom na licu, a znanje prenosi i na mlađe, te nikada ni za kakav posao ne kaže 'neću' ili 'ne mogu'. Znanje iz hortikulture koje je pekao 10 godina u Njemačkoj, pet godina kao sezonac primjenjuje obavljajući poslove u Poreču, koji su nerijetko vrlo zahtjevni i u turizmu važni.
Naime, poznato je da veliki dio turističke privlačnosti čine nasadi, zelene površine, cvijeće, drvoredi, pa se u taj dio puno ulaže. Ulažu i vlasnici čak sedam hotela, koliko se nalazi pod nadležnošću Lagune Poreč, a u njihovo uređenje svoj trud ulaže i Šamija.
Svi koji su imali doticaja s turizmom na moru znaju da je posao ondje naporan i da je sve u službi gosta koji mora biti zadovoljan.-Radno vrijeme je od 6 do 14, ali s obzirom na opseg poslova radi se i poslijepodne tko želi, a to nam sve ide u raspodjelu sati-kaže Ž. Šamija. A upravo zahvaljujući preraspodjeli sati Ž. Šamija nakon završetka sezone u ovim trenucima još uvijek prima plaću, te se nada da bi mogao uskoro dobiti i status stalnog sezonca, koji sa sobom donosi još neka veća prava. (RGP)