Objavljeno: 12/08/2015

Završeni građevinski radovi na uređenju zgrade Poduzetničkoga inkubatora

Prema projektu preostaje organizacija dviju edukacija poduzetnika, dok će se animirati poduzetnike da iskoriste mogućnosti inkubatora

/slika/vijesti/2015/2015_08/2015_08_664_x_495/150812_inkubator_fasada.jpg

Završena je još jedna faza Projekta poduzetničkog inkubatora koji posljednjih mjeseci Grad Grubišno Polje provodi uz sufinanciranje Ministarstva poduzetništva i obrta. Podsjetimo, riječ je o projektu vrijednom 959 000 kuna, pri čemu 548 tisuća kuna sufinancira Ministarstvo, a ostatak Grad Grubišno Polje. Taj je novac osim za uređenje zgrade u Ulici 77. samostalnog bataljuna ZNG-a namijenjen i financiranju rada voditelja projekta na 18 mjeseci.
Što je napravljeno u posljednjoj fazi, pojasnit će Ivica Ahac, pročelnik Upravnoga odjela za gospodarstvo Grada Grubišnoga Polja.-Napravljena je fasada na zgradi inkubatora, što je stajalo 132 275 kuna uvećano za PDV, s time da je istovremeno napravljena i izolacija stropa. Osim toga postavljen je i laminat u svim poslovnim prostorima i keramičke pločice na ulazima i hodnicima, što je stajalo 24 258 kuna plus PDV-kaže I. Ahac.
Uređen je i sanitarni čvor na dvorišnom kraju zgrade, okrenutom prema prostoru gradske tržnice, koji će biti dodijeljen na upravljanje Komunalcu. Ahac pojašnjava da će ga koristiti posjetitelji tržnice, ali će biti dostupan i za vrijeme drugih događanja na prostoru tržnice. Ti su radovi bili vrijedni 53 886 kuna. Trenutno se uz pomoć javnih radova uređuje okoliš zgrade inkubatora, pa će s tim dijelom ujedno biti i gotovi građevinski radovi u sklopu toga projekta.
-U idućem razdoblju nam prema projektu ostaje obveza provedbe dviju edukacija poduzetnika i budućih poduzetnika, te popunjavanje prostora, kako bi Poduzetnički inkubator bio u funkciji. U tom smislu ćemo animirati poduzetnike početnike da otvaraju obrte i tvrtke i uđu u prostor koji mogu koristiti besplatno, odnosno uz plaćanje režijskih troškova-ističe pročelnik.
Je li se do sada već netko od obrtnika odnosno poduzetnika javio i pokazao interes za razvoj u Poduzetničkom inkubatoru ?–Za sada imamo jednog poduzetnika, a još su na raspolaganju tri poslovna prostora, za koja se svakim radnim danom zainteresirani poduzetnici mogu javiti u gradski Upravni odjel za gospodarstvo, ili izravno voditelju Poduzetničkoga inkubatora Zlatku Pavičiću.VIŠE (RGP)