Objavljeno: 11/12/2019

Započeta obnova bivše zgrade župnog ureda u Grubišnom Polju

Za početak izmijenjena je stolarija i obloženi zidovi unutar zgrade. Većinu novca osiguralo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU

/slika/vijesti/2019/2019_12/2019_12_664_x_495/191211_prozori_stari_zupni.jpg

Kako se može vidjeti, ovih su dana u tijeku radovi na obnovi zgrade starog župnog ureda u Grubišnom Polju. U njihovu okviru je izmjena stolarije i obnova unutarnjih zidova postavljanjem gipsanih ploča. Naime, Župni ured župe sv. Josipa je još lani kandidirao projekt obnove zgrade na natječaj koje Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije vodi kao pomoć za potrebe koje se inače ne financiraju iz drugih izvora.
Župnik preč. Većeslav Magić  kaže kako je temeljem ugovora, potpisanog prošloga petka, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, za obnovu te zgrade osiguralo je 100 000 kuna, dok će ostatak do nešto više od 117 000 kuna, koliko iznose radovi, namiriti župni ured i Grad Grubišno Polje. Župnik ističe da radovi prema uvjetima koje je propisalo Ministarstvo moraju biti dovršeni do 15. prosinca. U sklopu obnove zgrade u narednom razdoblju bit će izmijenjeno i krovište te postavljena energetska fasada. (RGP)