Objavljeno: 20/02/2015

ZAJEDNICA MAĐARA Novi četverogodišnji mandat povjeren dosadašnjemu predsjedniku Pavlu Horvatu

U narednom razdoblju nastavit će se uređenje etno imanja, ali i nadogradnja nematerijalne baštine Zajednice

/slika/vijesti/2015/2015_02/2015_01_664_x_495/150220_madari_skupstina.jpg

Skupština Zajednice Mađara Grubišnoga Polja novi četverogodišnji mandat povjerila je dosadašnjemu predsjedniku Pavlu Horvatu, koji Zajednicu vodi proteklih osam godina. U tom je razdoblju uređena etno kuća u kojoj uz prostor za druženje kapaciteta 250 osoba je i više od 700 eksponata iz života sa sela. Podnoseći izvještaj o dosadašnjemu radu, Horvat je naglasio da je zadovoljan učinjenim proteklih godina.-Mislim da smo kao udruga ostvarili upravo sve zacrtano, pa čak i više. To se može postići vlastitim radom. No, ako nema financijske i moralne podrške, tada nema ni napretka. Do sada smo imali takvu vrstu podrške, i nadam se da ćemo ju i dalje imati-kazao je Horvat.
I u budućem razdoblju Zajednica planira raditi na unaprjeđenju etno imanja u Grbavcu. Ponajprije urediti podove u prostoru štale, štaglja i dograđenom prostoru.-Doći će nam redovito održavanje, odnosno krečenje, a u narednu godinu, dvije planiramo u potkrovlju etno kuće urediti prostor za presvlačenje članova KUD-ova prije nastupa-navodi predsjednik Zajednice. No, osim na uređenju prostora, članovi Zajednice Mađara radit će i na nadogradnji svoje nematerijalne baštine.
Članove Zajednice je posebno razveselila činjenica da se na skupštini udruzi pridružilo pet  novih članova pripadnika mađarske nacionalne manjine, koji su prepoznali rad Zajednice i žele biti njezinim dijelom. Na skupštini je izabran šesteročlani Upravni odbor, te je donijet i novi Statut koji je pretrpio niz promjena radi uskladbe sa Zakonom o udrugama.(RGP; foto: ZMGP)