Objavljeno: 28/09/2015

Zadovoljni brojnim aktivnostima svih sekcija besede u prošloj godini

Održana redovna skupština Češke besede Ivanova Sela

/slika/vijesti/2015/2015_09/2015_09_664_x_495/150928_cbiselo_skupstina.jpg

Izvješća o radu u prošloj godini, podnijeta na redovnoj godišnjoj skupštini održanoj protekloga vikenda, otkrila su da su folklorna i kazališna družina te orkestar Češke besede Ivanova Sela u prošloj godini imali puno aktivnosti kako u svojem naselju, tako i u drugim sredinama u Hrvatskoj i inozemstvu.
Sve je to izazvalo zadovoljstvo kako članova tako i predsjedništva besede, a skupština je u skladu s novim zakonom donijela i novi statut udruge, te financijski i plan rada kulturnih aktivnosti u narednoj godini.
-Beseda je popularna i po organizaciji Etno dana kod etno kuće, koji prerasta u međunarodnu smotru, budući da uvijek imamo i goste iz Republike Češke-kazala je Ana-Maria Štruml-Tuček, predsjednica besede. Uz brojne nastupe na manifestacijama koje su organizirali sami, te onima u režiji Saveza Čeha u Republici Hrvatskoj, članovi besede su odlazili i na izlete.-Lani su u dva navrata boravili u Republici Češkoj, te na jednodnevnim izletima u Hrvatskoj-navodi predsjednica.
Uz pomoć Grada Grubišnoga Polja i javnih radova uređena je unutrašnjost češkoga doma, a među aktivnostima u narednoj godini je nabavka novih nošnji za folklornu družinu, te uz brojne nastupe također organizacija izleta. -Planiramo asfaltirati parkiralište ispred doma, te u nj uvesti i javni vodovod, kako bi imali pitku vodu-pojašnjava A.M. Štruml-Tuček.
U sklopu skupštine nastupili su članovi plesne i kazališne skupine, te besedin orkestar, te gosti pjevačka skupina ČB Treglave.(RGP; foto: Jednota)