Objavljeno: 20/04/2015

Više intervencija zbog prometnih nesreća, nego zbog požara

Ove je godine dovršena realizacija lanjskoga projekta, odnosno nabavke kombi vozila interventnoj postrojbi DVD-a Grubišnoga Polja

/slika/vijesti/2015/2015_04/2015_04_445_x_255/150420_vatrogas_zajed.jpg

Protekla godina za članove Vatrogasne zajednice Grubišnoga Polja bila je relativno dobra i mirna, ocijenjeno je na godišnjoj skupštini Zajednice održanoj prošloga vikenda u Velikim Zdencima. Otvorenih požara nije bilo, a najviše vatrogasnih intervencija lani, nažalost, bilo je zbog prometnih nezgoda.
Održane su planirane aktivnosti svih DVD-a, no nešto je slabiji odaziv mladih vatrogasaca. Vladimir Truhlaž, predsjednik Vatrogasne zajednice nada se podmlatku članstva ove godine, no zadovoljan je brojem i postojećeg, odnosno više od 400 vatrogasaca u 10 dobrovoljnih vatrogasnih društava.
Plan aktivnosti za ovu godinu neće se bitno mijenjati. Rad će ojačati opremanjem DVD-a Ivanovog Sela jednim navalnim vozilom.
Ove je godine dovršena realizacija lanjskoga projekta, odnosno nabavke kombi vozila interventnoj postrojbi DVD-a Grubišnoga Polja, kojim će se vatrogasci voziti na požarišta, umjesto kao do sada vlastitim osobnim vozilima.
Radom vatrogasaca svih DVD-a na području grada zadovoljan je i Đuro Petrić, predsjednik Vatrogasne zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije, koji je gostovao na skupštini.(RGP)