Objavljeno: 20/03/2017

Večer pjesme i 15. rođendan zbora Zdenčanke

Čestitke u povodu 15. godišnjice rada Zdenčankama je uputio i gradonačelnik Zlatko Mađeruh

/slika/vijesti/2017/2017_03/2017_03_664_x_495/170320_zdencanke.jpg

Češka beseda Velikih i Malih Zdenaca u subotu je u mjesnom domu u Velikim Zdencima bila domaćin tradicionalne „Večeri pjesme“. Nastupili su pjevački zborovi čeških beseda iz Gornjeg Daruvara, Šibovca, Daruvarskog Brestovca, Končanice, Udruge žena Hrvatsko srce iz Velikog Grđevca, te ženska klapa Stentoria iz Daruvara, a nastupili su i članovi starije plesne skupine besede Vodička i puhački orkestar.
Domaćine je predstavljao svojim zborom Zdenčanke, koji je tom prilikom ujedno obilježio i 15 godina postojanja i plodonosnoga rada tijekom kojega su postale nadaleko poznate, ne samo u svojem gradu, već županiji, državi i izvan nje. Rođendan je Zdenčankama čestitao i grubišnopoljski gradonačelnik Zlatko Mađeruh. Uz umjetničku sliku koju im je tim povodom poklonio, poručio je da je ponosan na zbor koji osim što ispunjava kulturni život grada, pronosi ime grada na svojim nastupima, te im je poželio još puno nastupa u kojima svi uživaju. U sklopu programa je prikazan i film koji je o radu Zdenčanki snimio Slavko Ontl, Bjelovarac rodom iz Malih Zdenaca.
Gradonačelnik je istovremeno Češkoj besedi uručio ključeve prostorije u sklopu doma koja je uređena kako bi bila pomoćni prostor za probe. Prostorija je uređena zajedničkim sredstvima koje su osigurali zastupnik za češku i slovačku nacionalnu manjinu Vladimir Bilek i Grad Grubišno Polje. (RGP; foto: Ana Milić Zapotocky)