Objavljeno: 05/10/2015

Vandali otkinuli i bacili glavu malog Isusa s kipa sv. Antuna u dvorištu župnog ureda

Mi ćemo kao vjernici moliti za one koji su to učinili. Neka im dobri Bog oprosti u nadi da se takve stvari više neće događati-poručio je župnik Većeslav Magić, osupnut postupkom pojedinaca

/slika/vijesti/2015/2015_10/2015_10_664_x_495/151005_kip_sv_antuna.jpg

Nepuna dva mjeseca nakon što su vandali prevrnuli drveni kip Ivana Nepomuka Jemeršića postavljen u dvorištu osnovne škole, dogodio se novi, slični vandalizam, ovoga puta u dvorištu Župnoga ureda Grubišnoga Polja.
Naime, netko je tijekom divljanja središtem grada s kipića sv. Antuna koji u naručju drži Isusa Krista, otkinuo glavu malog Isusa i bacio ju. Grubišnopoljski župnik preč. Većeslav Magić taj je čin nazvao svetogrđem.
-Da se to slučajno dogodilo, onda bi glava malog Isusa bila pokraj kipa, stoga predmnijevam da je to svetogrdno djelo. Smatram da je to čin za svaku osudu. Kada se uništava bilo čije, velik je problem u glavama onih koji to čine, no kada se uništavaju svetinje, kada se događaju ovakve stvari, onda je to tužno i zabrinjavajuće-poručio je župnik na kraju nedjeljnih svetih misa.
Uz nadu da se takve stvari više neće događati poručio je počiniteljima i svima onima koji imaju porive za uništavanjem, neka ih na drugačiji način rješavaju, a posebno da ne uništavaju tuđu imovinu, ili nečije svetinje.-Mi ćemo kao vjernici moliti za one koji su to učinili. Neka im dobri Bog oprosti u nadi da se takve stvari više neće događati. Jer rijetki su primjeri u novijoj povijesti, dakle od Domovinskoga rata, da se takve stvari događaju na ovim prostorima-zaključio je preč. Magić. (RGP)