Objavljeno: 04/10/2019

Uz pomoć Razvojene agencije AGRO poduzetnici i poljoprivrednici kandidirali 41 projekt

Projekti su upućeni na natječaje ministarstava poljoprivrede te gospodarstva, poduzetništva i obrta

/slika/vijesti/2019/2019_09/2019_09_664_x_495/190909_radionice_agro.jpg

Prošloga petka zatvoreni su natječaji ministarstava poljoprivrede i gospodarstva, poduzetništva i obrta na koji su se mogli javljati poljoprivrednici i poduzetnici, odnosno obrtnici s područja na kojima živi više od pet posto pripadnika nacionalnih manjina, prema tomu i oni s područja Grubišnoga Polja.
Kako doznajemo u Razvojnoj agenciji AGRO, koja je grubišnopoljskim prijaviteljima pomagala u pripremanju projekata, upućeno je ukupno 45 projekata grubišnopoljskih poljoprivrednika, obrtnika i poduzetnika, od kojih 31 na natječaj ministarstva poljoprivrede, a 14 na onaj ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.
Ravnateljica Agencije Mateja Cah kaže kako je time pokazan poprilično velik interes te je u skladu s tim Agencija nakon objave natječaja organizirala radionice na kojima je potencijalne podnositelje zahtjeva, odnosno predlagatelje projekata upoznala sa svom dokumentacijom koju valja ispuniti i prikupiti za prijavu na natječaje. Većina prijavitelja poljoprivrednika je tražila maksimalne iznose koji su na natječaju Ministarstva poljoprivrede iznosili do 60 000 kuna, a na natječaju Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, kojim se osiguravaju potpore od 50 000 do 200 000 kuna, poduzetnici i obrtnici su tražili različite iznose.
Nakon što su natječaji zatvoreni i prijave poslane, Cah kaže kako se prvi rezultati očekuju u studenom te se nada da će biti što više pozitivnih odgovora prijaviteljima projekata. (RGP)