Objavljeno: 07/10/2019

Uz balone, animatore i bombone počeo Dječji tjedan u Grubišnom Polju

Od danas do petka 11. listopada organizirani su sadržaji za grubišnopoljsku djecu

/slika/vijesti/2019/2019_10/2019_10_664_x_495/191007_djecji_tjedan1.jpg

Svaki prvi puni tjedan u listopadu posvećen je djeci u okviru tradicionalne godišnje akcije i aktivnosti obuhvaćenih pod nazivom Dječji tjedan, koji je osmislilo Društvo Naša djeca Hrvatske. Traje sedam dana s ciljem usmjeravanja pozornosti najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu poput organiziranja igara, priredaba i stvaralačke aktivnosti djece i za djecu, pokretanja novih akcija od šireg značaja za razvoj i odgoj djece i poticanja volonterskog društvenog i stručnog rada odraslih s djecom.
Tim povodom pod pokroviteljstvom Grada Grubišnoga Polja i Ministarstva kulture Centar za kulturu i informiranje dr. Franjo Tuđman, Gradska knjižnica Mato Lovrak i Dječji vrtić Tratinčica od danas do petka 11. listopada organiziraju sadržaje za grubišnopoljsku djecu. Pripremljene su predstave, radionice, projekcije filmova i zabavni sadržaji poput partija, aerobika i napuhanaca na kojima će se najmlađi  sugrađani moći zabavljati. Dječji tjedan je otvoren danas u 9 sati na prostoru Dječjeg vrtića. Mališane je pozdravio zamjenik gradonačelnika Zlatko Pavičić i s njima proveo vrijeme u simpatičnom razgovoru. Potom su došli animatori lav i majmun koji su se s mališanima družili te im podijelili balone i bombone.
Nakon otvorenja Dječjega tjedna djeca danas do 18 sati imaju prilike u kinodvorani uživati u igri na napuhancima, dok će sutra u kinodvorani u 18 sati biti besplatna projekcija crtića Kralj lavova. (RGP)
Raspored ostatka Dječjeg tjedna pogledajte OVDJE