Objavljeno: 25/03/2016

Uspješno ispunjeni svi uvjeti za povrat 7,3 milijuna kuna u gradski proračun

Kontrola iz Agencije za plaćanja u poljoprivredi ribarstvu i ruralnom razvoju nakon pregleda dokumentacije i ugrađene opreme dala zeleno svjetlo za isplatu

/slika/vijesti/2015/2015_10/2015_10_664_x_495/151002_nadzor_procistac2.jpg

Kontrola iz Agencije za plaćanja u poljoprivredi ribarstvu i ruralnom razvoju posljednji je korak prije isplate 7,3 milijuna kuna iz europskoga fonda IPARD-a prema mjeri 301, koliko je Grad Grubišno Polje ostvario u projektu izgradnje pročistača otpadnih voda. Naime, djelatnici Agencije u nazočnosti predstavnika Grada Grubišnoga Polja pročešljali su svu dokumentaciju i ugrađenu opremu , te zaključili kako su ispunjeni svi uvjeti za isplatu.
Podsjetimo, Grad Grubišno Polje je prije nekoliko godina sudjelovao i na natječaju IPARD-a dobio zeleno svjetlo za izgradnju pročistača otpadnih voda vrijednog nešto više od 10 milijuna kuna. Pritom je ostvario 7,3 milijuna bespovratnih kuna IPARD-a, koji bi nakon provedene kontrole Gradu trebala biti isplaćena u roku mjesec dana. To će ujedno osigurati smanjenje kreditne glavnice i kamate, jer je Grad, kako bi proveo investiciju, podignuo kredit u visini ukupnoga iznosa investicije. Osim ove kontrole, nakon isplate novca sukladno propozicijama mjere 301 pretpristupnoga fonda IPARD-a svojevrsne kontrole će se provoditi još tijekom narednih pet godina-kazao je Željko Margeta, pročelnik gradskog Upravnog odjela za stambeno komunalne poslove i uređenje prostora.
Pročistač otpadnih voda najveća je investicija u Gradu u posljednjoj dekadi, a njime će u cijelosti biti riješeno zbrinjavanje otpadnih voda s gradskog područja.(RGP)