Objavljeno: 29/06/2015

Uspješan 3. Dan sporta i kulture

Ove godine sportska je manifestacija nadograđena kulturnim sadržajima

/slika/vijesti/2015/2015_06/2015_06_664_x_495/150629_dan_sporta_svi.jpg

Udruga mladih Grubiša i Češka beseda Velikih i Malih Zdenaca u subotu su bili domaćini 3. Dana sporta i kulture. Riječ je o još jednom izdanju manifestacije kojoj je cilj promovirati sportove koje mladi mogu trenirati na gradskom području i šire, ali i kulture. Prvo izdanje manifestacije zabilježilo je oko 600 posjetitelja, a nešto manja posjeta druge godine bila je znak organizatorima da uvedu još šarolikiji program ove godine.-Ove smo godine proširili i u organizaciju uključili Češku besedu Velikih i Malih Zdenaca, što je prednost gdje dvije skupine mladih ljudi šire razmišljaju i uveli smo i kulturnu crtu u manifestaciju. Naravno, za slijedeća izdanja najavljujemo i nove sadržaje-kazao je Zlatko Pavičić, predsjednik Udruge mladih Grubiša.
Tako su u poslijepodnevnim satima na sportskim terenima Zdenkina rekreacionog centra održani programi u kojima su posjetitelji mogli aktivno sudjelovati i educirati se po pitanju nogometa, rukometa, tenisa, boćanja i karatea. Održan je i memorijalni malonogometni turnir 'Saša Novalić Noki', u kojem su se natjecale ekipe ulica. Pobjednik turnira je ekipa Turčević Polja.
Od ove godine sastavni dio manifestacije bila je i kultura, pa su organizatori pripremili i bogat kulturni program u okviru kojega su nastupile mažoretkinje, Ukrajinsko kulturno prosvjetno društvo 'Taras Ševčenko' iz Kaniže, KUD Desinec, Folklorni ansambl CIK-a Zajednica Mađara, te Češke besede Grubišnoga Polja, Končanice, te Velikih i Malih Zdenaca. Z. Pavičić svjedoči da su se svi klubovi i udruge rado odazvali nastupu na 3. Danu sporta i kulture. (RGP)