Objavljeno: 27/02/2015

Uređeni prostor Poduzetničkog inkubatora čeka nove, mlade poduzetnike

Poduzetnicima su na raspolaganju četri poslovna prostora u kojima će moći obavljati proizvodne djelatnosti, te obrtničke i osobne usluge

/slika/vijesti/2015/2015_02/2015_01_664_x_495/150227_inkubator.jpg

Dio zajedničkoga projekta koji Grad Grubišno Polje provodi s Ministarstvom poduzetništva i obrta je dovršen. Riječ je o uređenju poslovnih prostora Poduzetničkog inkubatora u gradskom objektu u ulici 77. Samostalnog bataljuna ZNG-a, koji će biti ponuđeni na korištenje poduzetnicima početnicima.-Dok je jedan poslovni prostor rezerviran za rad Poduzetničkoga inkubatora, na raspolaganju poduzetnicima su preostala četri, u kojima će poduzetnici moći obavljati proizvodne djelatnosti, te obrtničke i osobne usluge-pojasnio je Zlatko Pavičić, voditelj projekta Poduzetničkog inkubatora U svezi s tim je i objavljen natječaj za davanje u zakup tih poslovnih prostora, prema kojemu će prednost imati poduzetnici početnici, odnosno oni koji su u fazi otvaranja nekog oblika poslovnog subjekta, ili oni koji su u poslovnim vodama ne više od tri godine.
-Privilegija koju poduzetnici početnici mogu ostvariti je besplatan najam prostora prve dvije godine, dok će od treće do pete godine, do kada se pretpostavlja da bi trebali stati na čvrste poslovne noge, najam iznositi kunu po četvornomu metru prostora-navodi Z. Pavičić.
S obzirom na to da cjelokupan projekt Poduzetnički inkubator traje do veljače slijedeće godine, korisnici se mogu osloniti i na savjete djelatnika Poduzetničkoga inkubatora ponajprije po pitanju programa Ruralnoga razvoja odnosno povlačenja sredstava iz Europske unije pisanja poslovnih planova, i svih ostalih informacija koje su im potrebne od osnivanja do daljnjih koraka. Natječaj za najam poslovnoga prostora je objavljen prije nekoliko dana, a bit će otvoren dok svi poslovni prostori ne budu iznajmljeni korisnicima. Natječaj možete pogledati OVDJE (RGP)