Umjesto razmjene knjiga, prikupljanje staroga papira

Građani tijekom srpnja i kolovoza u Gradsku knjižnicu Mate Lovraka mogu donijeti stare knjige, ali i ostali stari papir koji će biti prodan kao sekundarna sirovina.

Umjesto razmjene knjiga, prikupljanje staroga papira

Grubišnopoljska Gradska knjižnica Mate Lovraka proteklih je godina tijekom ljetnih praznika organizirala razmjenu školskih udžbenika kako bi učenicima i njihovim roditeljima pomogla pri nabavci polovnih knjiga. Budući da ove godine svi moraju kupiti nove, u knjižnici su našli načina kako ipak pomoći.-Probat ćemo s ostalim institucijama u gradu i građanima prikupiti stari papir i novcem od njegove prodaje nabaviti školski pribor ili udžbenike-rekla je ravnateljica knjižnice Ivana Ledić. Tako građani tijekom srpnja i kolovoza u knjižnicu mogu donijeti stare knjige, kojih sada u kućama imaju zasigurno velike količine, ali i ostali stari papir koji će biti prodan kao sekundarna sirovina.
Knjižnica  i ovoga ljeta u suradnji s Centrom za kulturu i informiranje dr. Franjo Tuđman organizira različite igraonice i radionice za djecu koje će se u CIK-u odvijati svakoga utorka i petka od 12 do 14 sati, a na dječjem odjelu knjižnice ponedjeljkom i četvrtkom projekcije animiranih i dokumentarnih filmova.-S obzirom na to da je ljeto i manja posjećenost knjižnice, nastojim ih nekako animirati i privući u naš prostor-kazala je ravnateljica Ledić.(RGP)


  Povratak na: Novosti