Objavljeno: 09/07/2015

U trećoj ovogodišnjoj akciji prikupljene 132 doze krvi

Ove godine tri su darivatelja po 100. puta darovali krv: Stjepan Kozolić, Darko Kirin i Vladimir Špiranac

/slika/vijesti/2015/2015_07/2015_07_664_x_495/150708_kozolic_ck.jpg

Na treću ovogodišnju akciju darivanja krvi u Hrvatskom Crvenom križu Grubišno Polje, provedenu početkom ovoga tjedna, odazvao se 141 darivatelj krvi, a prikupljene su 132 doze, doznajemo od ravnatelja Crvenoga križa Milorada Tomića. Od toga u Grubišnom Polju je prikupljeno 90 doza, u Velikim Zdencima 23, a u Velikom Grđevcu 19 doza.
-U usporedbi s prošlogodišnjom srpanjskom akcijom ovogodišnja je za dvije doze manja. Naime, lani u srpnju ih je bilo 134, uz napomenu da je lani bio veći broj odbijenih. S obzirom na zaista visoke temperature i vrućine odaziv i broj odbijenih koji sada nisu mogli dati krv je zaista mali, svega devet u odnosu na lanjsku srpanjsku akciju, kada je odbijenih bilo 19-kazao je M. Tomić.
Ova godina bit će zapamćena i po novim članovima takozvanoga društva '100 i više'.-Dvojica su na travanjskoj i jedan na ovoj srpanjskoj akciji navršili su svoje stoto darivanje. U travnju su to bili Stjepan Kozolić iz Poljana i Darko Kirin iz Donje Kovačice, a jučer je to bio Vladimir Špiranac iz Pavlovca. Ukupno u našem Društvu Crvenoga križa sada imamo 11 darivatelja koji su krv darovali 100 i više puta što nas čini i vrlo uspješnima a istovremeno je to i veliko zadovoljstvo-navodi ravnatelj CK Grubišnoga Polja.
Stoga se Crveni križ uz čestitke i želje za dobrim zdravljem zahvaljuje trojici jubilaraca i svim darivateljima krvi koji su se i ovoga puta humano i nesebično odazvali na akciju darivanja krvi.(RGP)