Objavljeno: 15/01/2018

U osnovnoj školi novi raspored odmora i dva nova projekta, u srednjoj školi nova dijagnostička oprema

Drugi dio školske godine u grubišnopojskim školama počelo s nekoliko novina

/slika/vijesti/2018/2018_01/2018_01_664_x_495/180115_skola_odmori.jpg

Od danas su učenici ponovno u klupama nakon poprilično dugoga zimskoga odmora, koji je trajao gotovo tri i pol tjedna. Drugi dio školske godine u grubišnopoljskim je školama počeo s nekim novinama.
Osnovce je dočekao novi raspored odmora. Naime, škola se vratila na raspored u kojemu će biti samo jedan veliki odmor, a ne kao do sada dva.-Smatrajući kako je poprilično kasno da učenici viših razreda jedu na odmoru u 10,30 sati, ponovno je uveden zajednički veliki odmor u 9,30 sati. Osim što će veliki odmor biti ranije, sada će i duže trajati, 20 minuta. Do sada su bila dva velika odmora u trajanju po 10 minuta-rekla je ravnateljica Osnovne škole Ivana Nepomuka Jemeršića škole Snježana Šeliš.
Novo je polugodište počelo s još nekoliko novih aktivnosti među kojima posebice valja istaknuti to da će se škola javiti na još jedan natječaj energetske učinkovitosti. Naime, nakon što je potpuna energetska obnova zgrade te škole i Srednje škole Bartola Kašića s dvoranom gotova priča koja u djelo kreće početkom srpnja, otvara se još jedna energetska priča, u kojoj su ovoga puta u fokusu zgrade područnih odjeljenja. Putem dva projekta, koje će škola kandidirati na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti, na tim će zgradama biti izmijenjene fasade, krovišta, stolarija, podovi, pa čak i rasvjete i grijanja. Pri tomu će većina novca stići putem Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti, dok će ostatak namiriti osnivač Bjelovarsko-bilogorska županija.
I u Srednjoj školi Barkola Kašića nastava je počela regularno, s nekoliko novosti. Među njima se izdvaja podatak da je učenike obrazovnog programa automehatroničara dočekala nova dijagnostika za automobile, a uskoro stiže i automobil, pa će, najavljuje ravnateljica Ana Ivšić vrlo brzo biti unaprijeđena praktična nastava i vježbe tim učenicima. Ravnateljica ističe kako je bilo i manjih izmjena u radnom kolektivu.(RGP)