Objavljeno: 04/06/2018

U dvjema grubišnopoljskim župama podijeljeni sakramenti krizme i prve pričesti

Skrament svete potvrde podijelio je ekonom Bjelovarsko-križevačke biskupije i ravnatelj biskupijskog Caritasa preč. Josip Stipančević

/slika/vijesti/2018/2018_06/2018_06_664_x_495/180604_krizma.jpg

Protekloga vikenda dio mladih župljana dviju grubišnopoljskih župa sv. Josipa i Svih svetih po prvi puta su u njenom punom smislu pristupili euharistiji, odnosno postali punoljetnima u vjeri. Naime, u dvjema župama podijeljeni su sakramenti prve svete pričesti i svete potvrde.
Ove godine je u Velikim Zdencima bilo troje, a u Grubišnom Polju 24 krizmanika, kojima je sakrament svete potvrde u subotu na misnim slavljima podijelio ekonom Bjelovarsko-križevačke biskupije i ravnatelj biskupijskog Caritasa preč. Josip Stipančević.-Dočekali smo dan kada pred čitavom crkvenom zajednicom kao Kristovi svjedoci sami ispovijedate svoju vjeru, što su do sada na krštenju činili vaši roditelji i kumovi-kazao je preč. Stipančević krizmanicima. Kada je u pitanju prva pričest veseli činjenica da je ove godine velik broj prvopričesnika, više negoli krizmanika, njih čak 49. Sedmero prvopričesnika bilo je u velikozdenačkoj župi Svih svetih, a 42 u grubišnopoljskoj sv. Josipa. To je najveći broj prvopričesnika u Garešničkom dekanatu, kojemu pripadaju i te dvije župe. Sakrament prve pričesti je podijelio grubišnopoljski i velikozdenački župnik preč. Većeslav Magić.(RGP)