Objavljeno: 02/03/2015

Tena, Sara i Vesna ostvarile odličan uspjeh na županijskim natjecanjima

Na županijskom natjecanju iz geografije nastupili su Iva Brković, Roberto Grabovac i Lorena Horak, a na ono iz biologije uskoro odlaze David Palijan i Matko Janošić

/slika/vijesti/2015/2015_03/2015_03_664_x_495/150302_sara_vesna_tena.jpg

Ove godine u natjecanjima u znanju okušalo se sedamdesetak učenika Osnovne škole Ivana Nepomuka Jemeršića. Najviše, njih 28 okušalo se na školskom  natjecanju iz matematike, a četvero iz kemije, odnosno fizike. Među natjecateljima na školskoj razini neki su se učenici izborili za nastup na županijskom natjecanju i ondje već pokazali odlično znanje i uspjeh.
Naime, najveći uspjeh ostvarila je učenica Tena Alivojvodić. Ona je na županijskom natjecanju iz likovne kulture pod mentorstvom nastavnika Marina Grakalića osvojila 2. mjesto radom „Posljednja zagonetka“, izrađenom u temperi na temu Pop-arta u umjetnosti, te je predložena i za državnu razinu natjecanja.-Drugo mjesto na županijskom natjecanju iz fizike osvojila je Vesna Obradović Kuridža, a isti uspjeh na natjecanju iz znanja engleskog jezika ostvarila je Sara Jakopec-kazala je Snježana Šeliš, ravnateljica škole. Valja dodati da su obje učenice 8.b razreda, koje su za natjecanja pripremali mentori Davor Horvatin i Dušana Vilous.
Škola je imala i predstavnike na županijskom natjecanju znanja iz geografije u Daruvaru. Bili su to Iva Brković, Roberto Grabovac i Lorena Horak, koji su na školskoj razini bili najbolji među ukupno šest učenika. A između deset učenika, koliko ih je pristupilo natjecanju na školskoj razini, škola će imati i dvojicu predstavnika na županijskom natjecanju iz biologije najavljenom za 18. ožujka.-Iz biologije su na županijsko natjecanje pozvana dvojica učenika: David Palijan i Matko Janošić-najavila je ravnateljica. Na školskoj razini učenici škole natjecali su se još i u znanju povijesti, hrvatskoga jezika, kemije, te matematike.
U školi su ponosni na uspjeh svojih učenika, ponajviše onih na županijskoj razini natjecanja.-Moramo biti svjesni da su zadaci iz svih predmeta teški i stoga smo posebno posebni na rezultate Tene Alivojvodić, Vesne Obradović Kuridža i Sare Jakopec-zaključila je ravnateljica.(RGP; foto: Ana Delić)