Objavljeno: 07/12/2015

Sveti Nikola darovao i male vjernike župa sv. Josipa i Svih Svetih

Sveti Nikola je djeci poručio neka u skladu s ozračjem godine milosrđa svima koji su u potrebi pomažu i duhovno i fizički

/slika/vijesti/2015/2015_12/2015_12_664_x_495/151207_sv_nikola_crkva.jpg

Sveti Nikola, koji je u petak na poziv Grada Grubišnoga Polja posjetio i darivao djecu Dječjega vrtića Tratinčice, te u kinodvorani CIK-a i svu ostalu gradsku djecu predškolske dobi, u skladu s dobrom višegodišnjom tradicijom došao je i u grubišnopoljsku župu sv. Josipa. Jučer je u crkvu svetoga Josipa navratio nakon poldanje svete mise, te svoj djeci podijelio poklone. Pritom je djecu prigodnom pričom o malenom vrapčiću podsjetio da je pred nama godina milosrđa, koju je proglasio papa Franjo.
Svetac, koji je zaštitnik djece, pomoraca, djevojaka, siromaha, studenata,farmaceuta, pekara, ribara, zatvorenika, trgovaca, putnika  i mnogih gradova širom svijeta, na temelju te je priče poručio djeci neka u skladu s ozračjem godine milosrđa svima koji su u potrebi pomažu i duhovno i fizički. Poklone svetoga Nikole dobili su i najmlađi vjernici župe Svih svetih Velikih i Malih Zdenaca.(RGP)