Objavljeno: 17/10/2014

STRUČNI KOLEGIJ Grad raspisuje natječaj za nove četiri gradske stipendije

Stipendija će iznositi 750 kuna mjesečno tijekom deset mjeseci u godini, za nove ali i za studente koji ju ostvaruju na temelju prijašnjih postupaka.

/slika/vijesti/2014/2014_10/664_x_495/10_17_kolegij.jpg

Danas je stalni stručni kolegij gradonačelnika donio desetinu nacrta o kojima će na radnoj sjednici krajem slijedećega tjedna raspravljati Gradsko vijeće. Među njima je plan upisa i program rada Dječjega vrtića Tratinčice, izmjene i dopuna programa rada Savjeta mladih, programa javnih potreba u socijalnoj skrbi i kulturi, te programa utroška sredstava šumskoga doprinosa u ovoj godini.
Na dnevnom redu bio je i nacrt izmjena i dopuna gradskoga proračuna, prema kojemu se predlaže smanjenje proračuna za 850 000. Proračun bi tim izmjenama trebao iznositi 28 650 000 kuna.Donijet je i nacrt odluka o osnivanju ustanove Centar za pomoć u kući, te odluka o broju i visini studentskih stipendija za tekuću akademsku godinu.-Predlaže se da se u ovoj akademskoj godini dodijele četiri stipendije. Dvije studentima prve godine, a dvije stipendije studentima druge i narednim godinama studija-kazala je Marija Jungić, pročelnica stručne službe. Stipendija će iznositi 750 kuna mjesečno tijekom deset mjeseci u godini, za nove ali i za studente koji ju ostvaruju na temelju prijašnjih postupaka. Javni natječaj za dodjelu stipendija u ovoj akademskoj godini bit će otvoren od sutra do 3. studenog.(RGP)

NATJEČAJ