Objavljeno: 20/07/2015

Smotra pokazala: grubišnopoljski vatrogasci spremni za sve izazove

Osim novoga kobi vozila DVD-a G. Polja i cisterne DVD-a V. Zdenaca, veseli podatak o 22 člana vatrogasne mladeži

/slika/vijesti/2015/2015_07/2015_07_664_x_495/150720_smotra_opreme.jpg

Jučerašnja godišnja smotra opreme Vatrogasne zajednice Grubišnoga Polja na gradskoj tržnici pokazala je dobru spremnosti i opremljenost svih deset dobrovoljnih vatrogasnih društava na području grada. S obzirom na prošlu godinu vatrogasci su bogatiji za dio opreme.-S obzirom na prethodnu godinu bogatiji smo za kombi vozilo koje je u DVD-u Grubišnoga Polja, kupljeno za potrebe prijevoza vatrogasaca na požarišta, te za jednu cisternu 'Creina' u DVD-u Velikih Zdenaca-pojasnio je zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Darko Novotni.
Tijekom protekle godine radilo se i na obučavanju vatrogasnog kadra, što je prijeko potrebno kako bi njihova spremnost bila na što većoj razini.-Kadar koji je izašao od 60 pripadnika ispitanih vatrogasaca ove godine je također veliki plus za našu Zajednicu, tako da ove godine startamo i s obukom vatrogasnih dočasnika-ističe zapovjednik.
U Zajednici je kroz deset dobrovoljnih vatrogasnih društava  okupljeno 360 vatrogasaca, od čega 50 operativno, plus interventna postrojba od 15 pripadnika koja je najaktivnija i izlazi na sve intervencije. Raduje činjenica da je od ove godine i više pripadnika vatrogasne mladeži.-Drago mi je da mogu reći da u Zajednici, odnosno DVD-u Grubišnoga Polja ima 22 člana vatrogasne mladeži, a planira se osnutak mladeži u Ivanovu Selu i Velikim Zdencima što do sada nije bilo u okviru Zajednice-ističe D. Novotni.
U prošloj godini su zahvaljujući ugovoru s PSP-om, grubišnopoljski vatrogasci imali priliku na puno ozbiljniji način provjeriti svoju spremnost prilikom osiguravanja izvođenja dodatnih istražnih radova na plinskim bušotinama u Gornjoj Rašenici i Maloj Barni.
Dio smotre opreme, tako i jučerašnje, bila je i vježba pojedinih DVD-a u vježbi u rušenju metu šmrkom. Prvi su metu srušili članovi DVD-a Ivanova Sela.(RGP)