Objavljeno: 09/07/2018

Slijedi energetska obnova zgrade Dječjega vrtića u Velikim Zdencima

Projekt vrijedan 215 000 kuna će biti proveden uz sufinanciranje Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku

/slika/ponavljajuce/a_150430_grb_praznikrada.jpg

Nakon što je najavljen početak provedbe projekta obnove i adaptacije zgrade Dječjega vrtića Tratinčica u Grubišnom Polju, vrijednoga 8,5 milijuna kuna, novi se projekt smiješi u slučaju zgrade područnoga odjeljenja u Velikim Zdencima. Naime, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku odobrilo je projekt energetske obnove zgrade područnoga odjeljenja vrtića u Velikim Zdencima. Investicija je vrijedna oko 215 000 kuna, od čega će 34 000 kuna izdvojiti Grad Grubišno Polje, a ostatak Ministarstvo. Obuhvaća izmjenu dijela krovišta, klupčice na prozorima, te fasadu.
-Građevinski radovi su vrijedni oko 168 000 kuna, a projektom je predviđena nabavka i sprava za vrtićko dvorište, tako da će biti nabavljeno jedno veliko stablo, igračka za djecu, čime će i standard boravka djece u tom odjeljenju bili podignut na višu razinu. Isto tako, nakon što vrtić u Grubišnom Polju bude adaptiran i dograđen, koji će u tom projektu biti u potpunosti biti opremljen svom novom opremom, sve ono što bude dobro i iskoristivo bit će prebačeno u velikozdenačko odjeljenje. Gradonačelnik Zlatko Mađeruh i ja ćemo dati sve od sebe da vrtići do kraja mandata budu uređeni na visokoj razini, kako bi djeci boravak bio kvalitetniji i ugodniji, jer ona to zaslužuju-rekao je Z. Pavičić.