Objavljeno: 07/11/2018

Sjećanje na poginule policajce Ivana Škeca i Vinka Salaja

I. Škec i V. Salaj poginuli su 7. studenog 1991. godine kada je policijski kamion nagazio na protutenkovsku minu

/slika/vijesti/2018/2018_11/2018_11_664_x_495/181107_skec_salaj.jpg

Članovi njihovih obitelji, rodbina, prijatelji, saborski zastupnik Miro Totgergeli, predstavnici Policijske postaje Grubišnoga Polja predvođeni zapovjednikom Mariom Novalićem, Grada Grubišnoga Polja predvođeni gradonačelnikom Zlatkom Mađeruhom i predsjednikom Gradskog vijeća Ivom Martinovićem i udruga proisteklih iz Domovinskoga rata, danas su se polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred spomen obilježja u Rastovcu prisjetili dvojice hrvatskih policajaca Ivana Škeca i Vinka Salaja, koji su na današnji dan prije 27. godine položili svoje živote na oltar domovine.
Naime, Ivan Škec i Vinko Salaj su u grubišnopoljskom naselju Rastovcu prije 27 godina poginuli kada je policijski kamion s dvanaest branitelja naletio na postavljenu protutenkovsku minu. Tom su prilikom mnogi policajci i ranjeni.
Vijenci i svijeće u spomen na dvojicu poginulih redarstvenika položeni su i na vječna počivalištima dvojice branitelja na grubišnopoljskim grobljima, dok je prigodan proslov ispred spomen obilježja u Rastovcu održao ivanovoselski župnik Josip Košćak. (RGP)