Objavljeno: 18/12/2015

Simpatičnim programima upotpunjuju blagdansko ozračje u gradu

Večeras u 19 sati je tradicionalni božićni program CIK-a, a u nedjelju u crkvi u Velikim Zdencima božićni koncert

/slika/vijesti/2015/2015_12/2015_12_664_x_495/151218_bozicni_skola.jpg

Nakon onoga učenika područnoga odjela daruvarske glazbene škole Bruna Bjelinskog, održanog prije nekoliko dana, sinoć je u kinodvorani Centra za kulturu i informiranje dr. Franjo Tuđman Osnovna škola Ivana Nepomuka Jemeršića priredila božićni program. Nastupili su svi niži razredi, učenici viših razreda koji sudjeluju u radu dramske družine, te učenici koji pohađaju izborni program na češkom i mađarskom jeziku.
Večeras u 19 sati, pak, božićni program već tradicionalno priprema Centar za kulturu i informiranje dr. Franjo Tuđman. Nastupit će mališani Dječjega vrtića Tratinčice i to predškolska skupina, skupina Ribice, te mališani iz velikozdenačkog područnog odjeljenja vrtića. Nadalje, nastupaju članovi Dramske družine Krijesnice pod ravnanjem Ivana Novaka, te sve sekcije CIK-a. Od malih folkloraša i malih tamburaša, preko velikog folklora i tamburaškoga sastava CIK-a, do svih skupina gradskih mažoretkinja. U sklopu večerašnjega programa bit će dodijeljene i nagrade Turističke zajednice grada. Naime, proveden je natječaj na najuređeniju okućnicu u sklopu akcije Zeleni cvijet, te natječaj za najbolji božićni ugođaj, te će najboljima nagrade uručiti gradonačelnik Zlatko Mađeruh. Ulaz na večerašnji program je 10 kuna.
No, večerašnji koncert nije i posljednji u ponudi božićnih programa na području našega grada. Naime, u nedjelju će u 18 sati u crkvi Svih svetih biti održan tradicionalan božićni koncert. Na tom će koncertu nastupiti zbor župe, župni zbor mladih, zborovi čeških beseda Treglave, Grubišnoga Polja, te Zdenčanke češke besede Velikih i Malih Zdenaca, folklorni ansambl i zbor Matice umirovljenika.(RGP)