Objavljeno: 16/11/2017

Ruksak (pun) kulture došao u Dječji vrtić Tratinčica

Mališani su vidjeli predstavu “Iš'o Viljo u dućan” i sudjelovali u radionici nazvanoj “Pusti me, ja to mogu sam/a”

/slika/vijesti/2017/2017_11/2017_11_664_x_495/171116_ruksakpun.jpg

Prekjučer je u Dječji vrtić “Tratinčica” stigao dugo očekivani projekt “Ruksak (pun) kulture”, za koji je javni poziv raspisalo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a odabir odgojno-obrazovnih ustanova u kojima će se projekt provoditi provelo je Ministarstvo kulture.
Djeca iz odgojnih skupina “Ribice”, “Pčelice”, “Vjeverice” i “Zečići” imala su u sklopu projekta priliku vidjeti lutkarsku predstavu “Iš'o Viljo u dućan”. Nakon predstave je odgojna skupina “Zečići” iz područnoga Vrtića iz Velikih Zdenaca sudjelovala na radionici “Pusti me, ja to mogu sam/a” na kojoj su metodom kaširanja izradili maketu svoga mjesta-Velikih Zdenaca.
Lutkarsku predstavu i radionicu osmislila je Kruna Tarle-art, LOFT, CMR i Scena Ribica iz Zagreba, koji su donijeli i sav potreban materijal za radionicu. Mali gledatelji su interaktivno sudjelovali u predstavi, te uživali na dobro pripremljenoj radionici. Djeca su umjesto ulaznica dobila male bedževe u različitim bojama s natpisom “Ruksak (pun) kulture” koji će ih podsjećati na ovaj nesvakidašnji, nažalost, jedini  doživljaj u okviru toga projekta. Naime, kako navodi ravnateljica vrtića Biljana Karakaš veliko razočarenje odgojiteljima i djeci priredila je informacija da su ova predstava i radionica jedine u ovom krugu projekta zbog nedostatka financijskih sredstava.(RGP; foto. DVT)