Objavljeno: 20/10/2017

Radovi na obnovi mrtvačnice na groblju u Poljanima

Radovi će trajati mjesec dana pa je na raspolaganju mrtvačnica u Malim Zdencima, ali i u Ivanovu Selu i Velikim Zdencima

/slika/vijesti/2017/2017_10/2017_10_664_x_495/171020_mrtvacnica.jpg

Nakon što su u potpunosti obnovljene mrtvačnice u Velikim i Malim Zdencima, te u Ivanovom Selu, na red je došlo opsežno uređenje mrtvačnice na mjesnom groblju u Poljanima. Radovi su vrijedni gotovo 150 tisuća kuna i bit će financirani iz gradskoga proračuna. Počeli su obnovom sanitarnog čvora, a obuhvatit će i izravnavanje poda odarnice koji će biti popločen keramičkim pločicama. U okviru uređenja mrtvač­nice predviđeno je spuštanje stropova i bojanje zidova, ugradba dvokrilnih unu­tarnjih vrata u hodniku, te vanjskih vrata.
Kako bi troškovi režija bili smanjeni, postojeća će rasvjeta biti zamijenjena štedljivom LED rasvjetom. Kada je riječ o grijanju predviđe­na je nabavka i montaža peći na pelete. Osim te­meljite obnove mrtvačnice projektom je predviđeno i uređenje glavnog kri­ža na groblju. Radovi će, procjenjuje se potrajati mjesec dana, pa se u tom razdoblju mrtvač­nica neće moći koristiti, već je na raspolaganju mrtvačnica u Malim Zdencima, ali i objekti u Ivanovu Selu i Velikim Zdencima.(RGP)