Objavljeno: 11/10/2014

Radio Grubišno Polje proslavio 23. rođendan

10. listopada 1991. godine službeno je počelo emitiranje programa RGP-a na tadašnjoj frekvenciji 103,9, a sada emitira na frekvenciji 95,1 Mhz

/slika/vijesti/2014/2014_10/664_x_495/10_11_radio_godisnjica.jpg

Na jučerašnji dan prije 23 godine i službeno je na tadašnjoj frekvenciji 103,9 mhz-a s radom u hrvatskom eteru počeo Radio Grubišno Polje. Prvotna namjera njegova osnutka bila je da radio putem etera stanovništvo obavještava o tijeku Domovinskoga rata na našim prostorima, ali da istovremeno bude podrška braniteljima koji su se nalazili na bojišnici, što je i ostvareno. Radio, koji je u međuvremenu promijenio frekvenciju na 95,1 mhz-a, profilirao se u modernu medijsku kuću s 12 sati programa dnevno, koji proizvode njegovih četvero djelatnika.
-Danas je to sasvim druga priča. Tehnika je u 23 godine uznapredovala da radi jednostavnije. No, svrha radija je ostala ista, a to je da informira stanovništvo o svemu što se u gradu ali i bližoj okolici događa-kazao je direktor Radija Dražen Čvek.
Budućnost radija je, dodaje Čvek, da što više bude samostalan, neutralan i neovisan, pravovremen i objektivan. Istovremeno i financijski isplativ, što se može reći ponajviše za novije razdoblje.-U ove 23 godine radio je iskazivao sve bolju i bolju poslovnu situaciju. Bez obzira na ova teška vremena i ove će godine biti barem na razini lanjske koja je bila rekordna do sada-kaže Čvek.(RGP)