Objavljeno: 05/09/2017

Predstavljeno idejno rješenje projekta 'Turistička zona 'Bara''

Grad Grubišno Polje projekt radi u suradnji s tvrtkom Kaina, RERA-om i Institutom za turizam

/slika/vijesti/2017/2017_09/2017_09_664_x_495/170905_projekt_bara.jpg

U Grubišnopoljskoj gradskoj vijećnici je predstavljeno idejno rješenje projekta Turistička zona 'Bara', koje je izradila tvrtka Kaina. Naime, Grad Grubišno Polje je odlučio u suradnji s tom tvrtkom, te Regionalnom razvojnom agencijom Bjelovarsko-bilogorske županije i Institutom za turizam izraditi projekt prema kojemu će biti uređen prostor tog gradskoj izletišta.
Riječ o vrlo velikom prostoru, čak od oko sedam hektara, te je voditeljica projekta Katarina Knežević rekla da je idejnim rješenjem predviđeno uređenje izletišta brojnim sadržajima poput kampa s bungalovima, restorana, dječjih igrališta, fitness zone, šetnice i edukativnih sadržaja, ali da je riječ o idejnom rješenju koje može pretrpjeti bilo kakvu vrstu korekcije, ovisno o željama naručitelja rješenja, odnosno Grada.
Zamjenik gradonačelnika Zlatko Pavičić ističe da Grubišno Polje ima popriličan turistički potencijal koji se temelji na lovnom, sportsko-ribolovnom, kulturnom, te seoskom, pa će idejno rješenje biti odlična polazna točka za razvoj turizma, koji bi trebao biti i u službi poljoprivrede, kao najrazvijenije privredne grane na području grada. Iako je struka ta koja će imati najveću ulogu u kreiranju toga rješenja, Pavičić dodaje da će i građani imati pravo dati svoje primjedbe, sugestije i prijedloge.(RGP)