Objavljeno: 05/03/2019

Predstavljen prvi 'Srednjoškolski kaleidoskop'

Prva je to zbirka poezije i proze učenika 2. razreda gimnazije Srednje škole Bartola Kašića

/slika/vijesti/2019/2019_03/2019_03_664_x_495/190305_kaleidoskop.jpg

Jučer je u Srednjoj školi Bartola Kašića predstavljen Srednjoškolski kaleidoskop, zbirka radova učenika 2.razreda gimnazije te škole. Riječ je o zbirci podijeljenoj u tri dijela. U prvom dijelu je objavljena poezija učenice Nike Andričević, drugom proza učenice Leone Horak, dok treći dio obuhvaća radove svih učenika toga razreda na temu suvremenog Davida i Golijata.
Zbirka, koju su učenici toga razreda i ilustrirali, nastala je na poticaj njihove nastavnice hrvatskoga jezika Matee Čubelić, koja je u školi počela raditi početkom listopada prošle godine. Kaže kako ne voli držati nastavu na klasičan način, već primjenjuje kreativan pristup, pa je tako učenicima pružila priliku da naprave nešto kreativno poput zbirke koja je sinoć predstavljena.
Od listopada prošle do kraja veljače ove godine je trajao proces izrade zbirke koja je za sada objavljena u jednom primjerku. Ivan Frantal, jedan od urednika zbirke, kaže kako će biti dostupna u Gradskoj knjižnici Mato Lovrak i školskoj knjižnici, a uskoro i u digitalnom izdanju na internetskoj stranici škole.
Na sinoćnjoj promociji, na kojoj su učenici čitali pojedine dijelove svojih uradaka, istaknuto je kako bi zbirka mogla postati tradicionalnom kako bi se putem nje i naredne generacije učenika mogle kreativno izražavati. Nadajući se da će biti upravo tako v.d. ravnateljica škole Kristina Vrbicki je naglasila da će takvom, kako je rekla sjajnom projektu, škola uvijek davati potporu.(RGP)