Objavljeno: 02/07/2020

Predsjednik sabora Gordan Jandroković zadovoljan korištenjem EU sredstava u Grubišnom Polju

G. Jandroković je jučer obišao Proizvodno poduzetnički inkubator, izgrađen EU novcem

/slika/vijesti/2020/2020_07/2020_07_664_x_495/200702_jandrokovic.jpg

Jučer je u Grubišnom Polju boravio Gordan Jandroković, predsjednik 18. svibnja raspuštenog 9. saziva Hrvatskoga sabora. Jandroković je između ostaloga rekao kako je Vlada odlično odgovorila na opasnost od COVIDa-19 ponajprije čuvajući zdravlje građana, ali i pomažući gospodarstvu osiguravajući plaće za one koji nisu radili u vrijeme pandemije pa i u privatnom sektoru, za što je utrošeno oko pet milijardi kuna, od čega 109 milijuna kuna za 12 600 radnika u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Rekao je kako sada kada znamo s čim se nosimo, zatvaranja više neće biti, već će se odgovornim ponašanjem štititi životi, ali i gospodarstvo. Tu će svakako dobro doći i pomoć od 22 milijardi eura iz Europske unije.
Iskazao je zadovoljstvo što se i u našemu gradu uvelike koriste sredstva Europske unije poput onih uloženih u Proizvodno poduzetnički inkubator i druge projekte na gradskom području.
Domaćin gradonačelnik Zlatko Mađeruh je rekao kako je zahvaljujući ovoj vladi u Grubišno Polje vraćen Centar za socijalnu skrb, Općinski sud s gruntovnicom, formirana vatrogasna postrojba, ali je Grubišno Polje i kroz brojne druge projekte koji su ostvareni u suradnji i uz potporu resornih ministarstava, osjetilo napredak u proteklom razdoblju. Istaknuto je i kako su neke od institucija pružile velik doprinos u organizaciji borbe protiv COVIDa-19.